Pucano na ambasadu SAD u Sarajevu, napadač ranjen! (VIDEO)

Izvor: S media, 28.Okt.2011, 17:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pucano na ambasadu SAD u Sarajevu, napadač ranjen! (VIDEO)

U Sarajevu pucano na ambasadu SAD. Napadač Mevlid Jašarević (23) je ranjen u nogu, drugi napadač je pogođen u kuk. Dva policajca su ranjena i jedan radnik obezbeđenja ambasade. Mevlid Jašarević je vehabija iz Novog Pazara. Prema nezvaničnim informacijama iz policije, Jašarević je imao još dva pomagača, koji su takođe uhapšeni. Kod napadača pronađene dve ručne bombe.

Mevlid Jašarević u maskiranoj jakni pucao je iz vatrenog oružja, najverovatnije >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << "kalašnjikova", na ambasadu Sjedinjenih Američkih Država u Sarajevu danas oko 15.30h. Napadač je pogođen iz snajpera u nogu i prevežen je u bolnicu. Drugi napadač pogođen je u kuk. Jedan od njih dvojice bio je opasan eksplozivom.

Prema nezvaničnim informacijama iz policije, Jašarević je imao još dva pomagača, koji su takođe uhapšeni.

Ranije danas puštene su informacije da je Mevlid Jašarević ubijen, međutim, to je kasnije demantovano.

Ambasada SAD osuđuje napade na radnike u Mitrovici

Otkriveni napadači na ambasadu SAD

Grčka: Ambasada SAD optužena za špijunažu

Dva policajca su ranjena- jedan u glavu, drugi u nogu. Takođe, ranjen je i radnik obezbeđenja američke ambasade.

Mevlid Jašarević je vehabija iz Novog Pazara i povezan je sa radikalnim islamistima u Gornjoj Maoči. Tokom pucnjave, vikao je "Alahu ekbar", tvrde svedoci.

Veliki broj građana Sarajeva okupio se danas na raskrsnici kod Željezničke stanice i posmatrao je dešavanja oko Ambasade.



Državni tužilac: Kod napadača pronađene dve ručne bombe


Državni tužilac BiH Dubravko Čampara izjavio je danas da su kod napadača na američku ambasadu u Sarajevu u prsluku pronađene dve ručne bombe, istakavši da je policijska akcija dobro obavljena.

"Tačno je da policajci nisu odmah pucali, a nisu jer bi time ugrozili živote i svoje i ostalih građana. Delovalo se čim su na mesto događaja stigli policajci. A koliki je rizik postojao najbolje govori činjenica da je napadač u prsluku imao još dve ručne bombe. Isto tako je ispod mantila mogao imati i eksploziv, tako da je akcija izvedena s minimumom rizika i na dobar način", rekao je Čampara, a preneo portal "SarajevoX.com".

Direktor Obaveštajno-bezbednosne agencije BiH Almir DŽuvo je istakao da je napadač Mevlid Jašarević (23) državljanin Srbije koji je 2005. osuđen na tri godine zbog razbojništva u Beču, a potom iz Austrije proteran nazad u Srbiju.

"On je jutros prešao granicu BiH, a odranije je, dakle, poznat policiji. Posećivao je Gornju Maoču, ali nije uhapšen u onoj čuvenoj akciji u tom mestu", kazao je DŽuvo.

On je saopštio kako se preduzimaju sve istražne radnje, ali da se o detaljima i o motivima još ne može govoriti iz operativnih razloga.

Pogledajte snimak ranjavanja napadača Mevlida Jašarevića.

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić potvrdio je da je napadač Mevlid Jašarević, vehabija iz Novog Pazara. Opširnije čitajte OVDE.

Policija pretresa kuću Mevlida Jašarevića u Novom pazaru. Opširnije OVDE.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije (MUP) povećalo je stepen bezbednosti ispred ambasade Sjedinjenih američkih država. Opširnije OVDE.

(Agencije)FOTO: AP/Beta

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Napad na SAD, napadač upucan

Izvor: Vesti-online.com, 28.Okt.2011

Nepoznati muškarac pucao je danas iz "kalašnjikova" na američku Ambasadu u Sarajevu i tom prilikom povređeno je nekoliko lica.

Nastavak na Vesti-online.com...

Pucano na ambasadu SAD

Izvor: NoviMagazin.rs, 28.Okt.2011

Nepoznati muškarac obučen u maskirnu uniformu pucao je, najverovatnije iz kalašnjikova, na ambasadu SAD u Sarajevu. Napadač je pogođen i povređen, a ranjen je i jedan policajac.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Vehabija iz Novog Pazara pucao na ambasadu SAD (VIDEO)

Izvor: NoviMagazin.rs, 28.Okt.2011

Vehabija iz Novog Pazara pucao je iz kalašnjikova na ambasadu SAD u Sarajevu. Napadač je pogođen i povređen, a ranjen je i jedan policajac. Napadač je Mevlid Jašarević iz Novog Pazara.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Vehabija pucao na ambasadu SAD u Sarajevu

Izvor: Politika, 28.Okt.2011

napadača, rodom iz Novog Pazara, policija pogodila u glavu ..Od našeg dopisnika..Sarajevo–Muškarac koji je juče oko 16 časova iz „kalašnjikova” pucao u pravcu zgrade ambasade SAD u Sarajevu ranjen je u policijskoj akciji. Izveštači sa lica mesta javili su daje napadač, koji ima izgled...

Nastavak na Politika...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.