Propao prvi pokušaj pomirenja stranaka u Makedoniji

Izvor: RTS, 06.Nov.2018, 15:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Propao prvi pokušaj pomirenja stranaka u Makedoniji

Sastanak stranaka vlasti i opozicije u Makedoniji sa predsednikom skupštine Taljatom Džaferijem, zamišljen kao koordinacija parlamentarnog pomirenja, nije uspeo jer predstavnici najuticajnije opozicione VMRO-DPMNE nisu došli. Potom je i Alijansa za Albance napustila sastanak.
Jedina tačka dnevnog reda ovog sastanka bila je formiranje međupartijskog parlamentarnog tela za pomirenje i integraciju. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<

Poslanici iz parlamentarne grupe VMRO-DPMNE nisu došli, a sastanak je odmah napustio Surija Rašidi iz Alijanse za Albance, preneo je portal MKD.
Na sastanak su došli poslanici nove nezavisne parlamentarne grupe VMRO-DPMNE, koji su nakon glasanja za inicijativu o ustavnim promenama izbačeni iz matične stranke.
Od njih osam nisu došla trojica optužena za nasilje u parlamentu 27. aprila prošle godine.
Rašidi je, nakon napuštanja sastanka, rekao da ciljevi okupljanja i tela koje bi trebalo da bude formirano i da radi na pomirenju nisu baš sasvim jasni.
"Stiče se utisak da se radi o prikupljanju dnevnopolitičkih poena i pokušaju da se na mala vrata dođe do amnestije za optužene za nasilje u parlamentu 27. aprila", rekao je Rašidi.
Opoziciona stranka VMRO-DPMNE nije se odazvala jer sastanak vodi Džaferi.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Propao pokušaj pomirenja stranaka u Makedoniji

Izvor: B92, 06.Nov.2018

Skoplje -- Sastanak stranaka vlasti i opozicije u Makedoniji, zamišljeno kao parlamentarno pomirenje, sa predsednikom skupštine Taljatom Džaferijem, nije uspeo...Nakon toga Alijansa za Albance je napustila sastanak...Jedina tačka dnevnog reda ovog sastanka bila je formiranje međupartijskog parlamentarnog...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.