Propao pokušaj pomirenja stranaka u Makedoniji

Izvor: B92, 06.Nov.2018, 15:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Propao pokušaj pomirenja stranaka u Makedoniji

Skoplje -- Sastanak stranaka vlasti i opozicije u Makedoniji, zamišljeno kao parlamentarno pomirenje, sa predsednikom skupštine Taljatom Džaferijem, nije uspeo.

Nakon toga Alijansa za Albance je napustila sastanak.

Jedina tačka dnevnog reda ovog sastanka bila je formiranje međupartijskog parlamentarnog tela za pomirenje i integraciju.

Poslanici iz parlamentarne grupe VMRO-DPMNE nisu došl, a sastanak je odmah napustio Suije Rašidi iz Alijanse za Albance, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << preneo je portal MKD.

Na sastanak su došli poslanici nove nezavisne parlamentarne grupe VMRO-DPMNE, koji su nakon glasanja za inicijativu o ustavnim promenama izbačeni iz matične stranke.

Od njih osam nisu došla trojica optužena za nasilje u parlamentu 27. aprila prošle godine.

Rašidi je nakon napuštanja sastanka, rekao da ciljevi okupljanja i tela koje bi trebalo da bude formirano i da radi na pomirenju nisu baš sasvim jasni.

"Stiče se utisak da se radi o prikupljanju dnevno političkih poena i pokušaju da se na mala vrata dodje do amnestije za optužene za nasilje u parlamentu 27. aprila”, rekao e Rašidi.

Opoziciona stranka VMRO-DPMNE nije se odazvla jer sastanak vodi Džaferi.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.