Požar na Bioču, vatra pretila kućama

Izvor: RTS, 26.Sep.2018, 13:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Požar na Bioču, vatra pretila kućama

Na području Podgorice aktivan je veliki požar u mestu Potoci na Bioču, koji se tokom noći proširio na susedno selo Blizna, navodi komandir Službe zaštite i spasavanja Andrija Čađenović.
On je agenciji Mina rekao da je front požara dug dva do tri kilometra, i da vatru nosi jak severni vetar, prenela je RTCG.

"Trenutno su raspoređene tri ekipe koje gase požar i koje pokušavaju >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << da odbrane domaćinstva i imanja na tom potezu. S obzirom na to da se vetar pojačava, danas će tamo biti dosta posla", rekao je Čađenović.
Prema njegovim rečima, zasad nema poziva da su aktivni požari u ostalim delovima grada.
"Tokom čitave noći smo intervenisali na lokalitetu Potoci. U jednom momentu su bile ugrožene kuće, kao i vatrogasci i oprema, ali je požar stavljen pod kontrolu", naveo je Čađenović.
Istakao je da im pomažu kolege sa Cetinja, iz Budve, Kotora i Mojkovca, a sutra će, kako je naveo, doći ekipe iz Tivta i Bara.
Na ispomoći će biti i pripadnici Vojske Crne Gore.
Na teritoriji Podgorice od sinoć od 19 sati do jedan sat iza ponoći vatrogasci su imali 14 intervencija, od kojih su neke bile lakše.
Predrag Anđušić iz Službe zaštite i spasavanja rekao je da su manje zahtevne požare gasili s jednim do dva vozila, dok je od zahtevnijih intervencija bila u Mahali, gde je bilo angažovanje tri vozila i devet vatrogasaca.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

PODGORICA NOĆAS GORELA: Vatrogasci gasili 15 požara, vetar im POMOGAO u poslednjem trenutku! (VIDEO)

Izvor: Kurir, 27.Sep.2018, 10:08

Na području Podgorice i dalje je aktivan požar u mestu Blizna, a vatrogasci su uspeli da odbrane objekte, izjavio je danas Ranko Racković iz Službe zaštite i spasavanja Podgorice.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.