Gori u Crnoj Gori: Vatra u Piperima nadomak kuća

Izvor: Mondo, 27.Sep.2018, 10:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gori u Crnoj Gori: Vatra u Piperima nadomak kuća

Požar u Piperima je aktivan a vatra se polako primiče objektima u mestima Mravinje, Potoci i Sviba, kazao je komandir jedinice u Službi zaštite i spasavanja, Lazar Čađenović.

Foto: MONDO/Nikoleta Vukčević Ilustracija

  Prema njegovim rečima, vatra trenutno ne ugrožava objekte.

"Trenutno je aktivan požar u Piperima. Tamo su dve posade koje kontrolišu taj potez, oko tri kilometra uz magistralu Podgorica – Kolašin, od Bioča, blizu restorana >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << Potoci", kazao je Čađenović.

Prema njegovim rečima, vatra se polako primiče objektima u mestima Mravinje, Potoci i Sviba ali za sada nisu ugroženi.

"Ne bi trebalo ni tokom noći da bude ugroženo jer ćemo gasiti koliko je to moguće", naveo je Čađenović.

On je rekao da ima dovoljno ljudstva koje gasi vatru ali da vetar otežava situaciju.

"Vetar je u slabljenju u odnosu na prethodna dva dana ali ipak duva i dalje, a posbno gore od Bioča prema Platijama i to nam otežava", kazao je Čađenović.

On je dodao da veruje da kad ne bi bilo vetra požar bi bio odavno ugašen u potpunosti.

"Mogli bismo da upotrebimo vazuhoplove za gašenje i lakše bi bilo, pogotovo sada sredinom septembra kad ima rose u toku noći. Ovako kad vetar duva potajaće verovatno par dana", zaključio je Čađenović.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.