Podgorica: Uhapšen član kriminalne grupe Pink Panter

Izvor: Studio B, 12.Nov.2015, 12:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Podgorica: Uhapšen član kriminalne grupe "Pink Panter"

Član kriminalne grupe "Pink Panter" Rajko Čaušević iz Podgorice uhapšen je zbog sumnje da je sa još dve osobe opljačkao stan hrvatskog ambasadora Ivane Sutlić Perić u glavnom gradu Crne Gore, prenose crnogorski mediji.

Osim 59.godišnjeg Čauševića uhapšen je i 23.godišnji Š.M, takođe iz Podgorice, nakon čega je obojici određen pritvor.

Prema saznanjima "Dnevnih novina", stan hrvatske ambasadorke obijen je pre desetak dana u večernjim satima, kada su >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << Š.M. i još jedna osoba, po instrukcijama i u pratnji Čauševića, provalile u stan obivši balkonska vrata.

Iz stana je odent vredan unikatni nakit, od kojeg je jedan deo prilikom njihovog hapšenja i pronađen.

Čaušević je označen kao vođa grupe "Pink Panter", a nedavno je u razgovoru za podgorički "Dan" govorio o svojoj prošlosti.

Kako je istakao, prvi put je u Crnoj Gori završio u zatvoru sa samo 17 godina, a onda je isprobao kako izgleda život iza rešetaka u Nemačkoj, Austriji, Luksemburgu, Italiji, Francuskoj, Španiji, Švedskoj, Holandiji...

Poslednji put je bio u zatvoru 2013. godine u Hrvatskoj, zbog krađe medveda. Krao je, kako kaže, sve što je vredno, posebno zlato.

Pink Panteri je ime koje je Interpol dodelio međunarodnoj kriminalnoj grupi koja se bavi krađom nakita.

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.