Plenkovićev savetnik smenjen zbog kritike dočeka reprezentativaca

Izvor: RTS, 19.Jul.2018, 17:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Plenkovićev savetnik smenjen zbog kritike dočeka reprezentativaca

Krešimir Macan, hrvatski stručnjak za odnose s medijima i političke komunikacije, više nije posebni savetnik premijera Andreja Plenkovića za strateško komuniciranje, saopštila je hrvatska vlada.
U kratkom vladinom saopštenju se kaže da je Macan, na lični zahtev, razrešen odlukom premijera Plenkovića.
Krešimir Macan je u žižu javnosti dospeo posle komentara objavljenog na Tviteru >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << , u kome se negativno izrazio o prisustvu pevača proustaških pesama Marka Perkovića Tompsona na dočeku hrvatskih fudbalskih reprezentativaca u Zagrebu.
Preciznije, Macan je reagovao na objavu novinara Tončija Percana, koji je na Tviteru napisao da odsustvo državnog vrha, a učešće Tompsona na dočeku "miriše na meki ustaški državni udar".
Macan je taj tvit prokomentarisao kratko rečima: "Koji nije uspeo..."

Plenkovićev savetnik za medije kasnije je pokušao da se odbrani od lavine napada navodeći da on nije prozivao ni selektora ni igrače hrvatske reprezentacije zbog bilo čega u vezi sa dočekom, ali izgleda da mu to nije baš mnogo pomoglo.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Krešimir Macan "žrtva" Tompsonovog "državnog udara"?

Izvor: B92, 19.Jul.2018

Stručnjak za odnose s medijima i političke komunikacije Krešimir Macan više nije posebni savetnik premijera Andreja Plenkovića za strateško komuniciranje...To je saopštila hrvatska vlada...U šturom vladinom saopštenju se navodi da je Macan razrešen odlukom premijera Plenkovića na lični zahtev...Inače,...

Nastavak na B92...

Plenkovićev savjetnik "žrtva" Tompsonovog "državnog udara"?

Izvor: Nezavisne Novine, 19.Jul.2018

ZAGREB - Hrvatski stručnjak za odnose s medijima i političke komunikacije, Krešimir Macan, više nije posebni savjetnik premijera Andreja Plenkovica za strateško komuniciranje, saopštila je danas hrvatska vlada...U šturom vladinom saopštenju se navodi da je Macan razriješen odlukom premijera...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.