Hrvatska: Smenjen zbog kritike dočeka fudbalera

Izvor: Mondo, 19.Jul.2018, 18:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hrvatska: Smenjen zbog kritike dočeka fudbalera

Krešimir Macan, hrvatski stručnjak za odnose s medijima i političke komunikacije, više nije posebni savetnik premijera Andreja Plenkovića za strateško komuniciranje, saopštila je hrvatska vlada.

Foto: AP Photo/Marko Drobnjaković

U kratkom vladinom saopštenju se kaže da je Macan, na lični zahtev, razrešen odlukom premijera Plenkovića.

Krešimir Macan je u žižu javnosti dospeo posle komentara objavljenog na Twitteru, u kome se negativno >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << izrazio o prisustvu pevača proustaških pesama Marka Perkovića Tompsona na dočeku hrvatskih fudbalskih reprezentativaca u Zagrebu.

O '45-oj i 2018-oj

Preciznije, Macan je reagovao na objavu novinara Tončija Percana, koji je napisao da odsustvo državnog vrha, a učešće Tompsona na dočeku "miriše na meki ustaški državni udar".

”Drzavni udar” @DalicZlatko i ekstremne desnice. Znaci Francuze je docekao predsjednik. @HNS_CFF nije dozvolio ni @KolindaGK ni @VladaRH ni @AndrejPlenkovic da budi na doceku ali su zato ugurali Thompsona i ustastvo. Meni ovo mirise na meki ustaski drzavni udar @kmacan@KICZO

— tonci percan (@pogledizstklma) July 18, 2018

Macan je taj tvit prokomentarisao kratko rečima: "Koji nije uspeo..."

Plenkovićev savetnik za medije kasnije je pokušao da se odbrani od lavine napada navodeći da on nije prozivao ni selektora ni igrače hrvatske reprezentacije zbog bilo čega u vezi sa dočekom, ali izgleda da mu to nije baš mnogo pomoglo, prenosi RTS.

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

OSTAVKA ZBOG TOMPSONA: Plenkovićev savetnik smenjen jer je komentarisao doček fudbalera

Izvor: Kurir, 19.Jul.2018

Stručnjak za odnose s medijima i političke komunikacije Krešimir Macan više nije posebni savetnik premijera Andreja Plenkovića za strateško komuniciranje, saopštila je hrvatska vlada.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.