Panika na skopskom aerodromu, evakuisan predsednik Ivanov

Izvor: RTS, 24.Nov.2016, 01:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Panika na skopskom aerodromu, evakuisan predsednik Ivanov

Poletanje aviona "Turkiš erlajnsa" u 20.40 iz Skoplja za Istanbul, u kome se nalazio i makedonski predsednik Đorđe Ivanov, zaustavljeno je zbog sumnje da se u njemu nalazi bomba. Makedonski specijalci evakuisali predsednika Ivanova. Uzbuna je, kako se ispostavilo, bila lažna.
Predsednik Makedonije Đorđi Ivanov trebalo je da tim letom, zajedno sa državnom delegacijom, preko Istanbula stigne na Madagaskar.
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << />Pozivajući se na policijske izbore, mediji navode da se radilo se o lažnoj uzbuni pošto je u avionu pronađen mobilni telefon bez vlasnika. Zbog te uzbune su neki letovi otkazani ili preusmereni.
Putnicu su izvedeni iz aviona koji se spremao za let, a detaljno su ga pregledale polcijske ekipe i Uprave za bezbednost.
Nakon pregleda aviona oko 22 časa putnicima na redovnom letu "Turkiš erlajnsa" iz Skoplja za Istanbul dozvoljeno je da ponovo uđu u avion.
Predsednik Makedonije je, kako je prenela TV Nova, odlučio da ne putuje tim letom i da ne učestvuje na samitu Frankofonije na Madagaskaru.
Avion je sa Aerodroma "Aleksandar Veliki" poleteo je oko 23 časa.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

DRAMA NA AERODROMU U SKOPLJU: Zbog dojave o bombi u avionu evakuisan makedonski predsednik

Izvor: Telegraf.rs, 24.Nov.2016

Poletanje aviona Turkiš erlajnza večeras u 20.40 iz Skoplja za Istanbul zaustavljeno je zbog sumnje da se u njemu nalazi bomba...Putnik na tom komercijanom leta bio je i predsednik Makedonije Đorđe Ivanov, koji je s državnom delegacijom trebalo preko Istanbula da odleti u posetu Madagaskaru...Pozivajući...

Nastavak na Telegraf.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.