Ovo je kuća za nas – Milanović citirao EKV?

Izvor: RTS, 18.Feb.2020, 16:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Ovo je kuća za nas" – Milanović citirao EKV?

Novi hrvatski predsednik Zoran Milanović u svom prvom govoru nakon što je položio zakletvu, slučajno ili ne, citirao je stihove pesme poznatog beogradskog benda Ekatarina Velika.
Zoran Milanović je postao peti predsednik Republike Hrvatske, a na kraju svog govora poručio je da svaki čovek u Hrvatskoj mora dobiti priliku da pronađe svoj put i svoje mesto i da dostojanstveno i mirno živi od svog >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << poštenog rada.

"Ovo je kuća za nas, za sve nas – za one koji smo tu, za generacije koje dolaze i za one koje će se vratiti svojoj kući. Hvala vam, živeli i živela Republika Hrvatska", završio je svoj govor Milanović.
Slučajno ili ne, reči "ovo je kuća za nas" identične su stihu iz poznate pesme "Zemlja" kultnog beogradskog benda Ekatarina Velika.

Reč je o prvoj pesmi na albumu "Ljubav", objavljenom 1987. godine, a smatra se jednom od najboljih albuma na ovim prostorima.
Pokojni frontmen EKV-a Milan Mladenović rođen je u Zagrebu, a u glavnom gradu Hrvatske dobio je i ulicu sa svojim imenom.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Zoran Milanović je u govoru parafrazirao reči pesme beogradskog kultnog benda i POSLAO PORUKU SRBIJI

Izvor: Blic, 18.Feb.2020

Zoran Milanović danas je položio zakletvu i postao peti hrvatski predsednik, a tokom svog inauguracionog govora parafrazirao je pesmu kultnog benda EKV.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.