Izvor: Vesti-online.com, 30.Avg.2018, 09:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ovo je "Mašan" - prvo oklopno vozilo komšija (FOTO)

U kasarni Masline u Podgorici predstavljeno je oklopno vozilo "Mašan", koje je proizvela bjelopoljska fabrika "Montenegro Armour Group“ u Bijelom Polju.

"Koncept oklopnog vozila 'Mašan' prvi put je prezentovan pre godinu, nakon čega su pripadnici Vojske Crne Gore i Uprave policije dali sugestije za njegovo poboljšanje i unapređenje performansi u cilju adekvatnijeg odgovora zadacima i misijama tih resora", saopšteno je iz Ministarstva odbrane, prenosi RTCG.

"Montenegro >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << Armour Group“ je ustupila probno vozilo Ministarstvu odbrane i Ministarstvu unutrašnjih poslova, tako da će pripadnici Čete vojne policije i Uprave policije izvršiti ispitativanje tehničkih karakteristika.

"Vozilo poseduje kompletno zavareni čelični trup koji je montiran na ram na četiri elastična oslonca radi najboljeg mogućeg balističkog i konstruktivnog integriteta i udobnosti", navodi se u saopštenju.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.