Ovo će biti najviši most na prostoru bivše SFRJ (FOTO,VIDEO)

Izvor: BKTV News, 30.Avg.2018, 14:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ovo će biti najviši most na prostoru bivše SFRJ (FOTO,VIDEO)

Vlada Crne Gore je na svom Tviteru objavila snimak mosta Moračica, koji će biti najviši most u regionu, kao i izgradnju auto-puta Bar-Boljare iz vazduha.

Najupečatljivije deluje most Moračica, sa svojih pet stubova, koji će biti najveći most u bivšoj Jugoslaviji.

Upravo je most Moračica jedan od najzahtevnijih objekata na trasi autoputa. Biće dug skoro kilometar, spajaće dolinu reke Morače i prelaziti na suprotno brdo, a most će nositi pet stubova >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << od kojih će najveći biti 161 metar.

Poduhvat ovakvih razmera nije radio niko u regionu. Ovo će biti bajviši most na prostoru bivše Jugoslavije.

Gradilište #MostMoračica i trase #AutoputBarBoljare iz ptičje perspektive pic.twitter.com/nGGRsiJSSU

Dužina mosta biće 960 metara, a ukupna širina 23.40 metara. Visina najvišeg stuba iznosi 180 metara, zajedno sa temeljom i konstrukcijom, odnosno visina samog stuba iznosi 161,5 metara.

Nastavak na BKTV News...






Povezane vesti

"Preletite" i sami: Impozantan prizor na auto-putu VIDEO

Izvor: B92, 30.Avg.2018

Podgorica -- Vlada Crne Gore objavila je fotografije i video-snimak na kome je prikazana cela prioritetna deonica auto-puta Bar-Boljare...Deonica Smokovac-Uvač-Mateševo biće duga 41 kilometar, a na njoj će biti izgrađeno 18 tunela, 13 mostova, pet vijadukata i četiri petlje...Sa 63 metra nadmorske...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.