Otkazivanje Milanovićeve posete nema veze sa Šešeljem

Izvor: Studio B, 01.Dec.2014, 08:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Otkazivanje Milanovićeve posete nema veze sa Šešeljem

Otkazivanje posete Beogradu hrvatskog premijera Zorana Milanovića nema nikakve veze sa istupima Vojislava Šešelja, niti sa predizbornom kampanjom, već je to deo njegove "izolacionističke kampanje", piše za "Danas" hrvatski novinar Denis Kuljiš.

 

Premijer Milanović u pogledu izborne kampanje ima suprotne interese od predsednika Ive Josipovića i za njega je izbor Josipovića ravan političkoj smrtnoj presudi, napominje se u autorskom tekstu tog hrvatskog novinara.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << />
Prema Kuljišu, u SDP nema nikoga ko bi imao snage da se suprotstavi Milanoviću - one koji su mu se suprotstavljali izbacio je iz partije, ili skinuo s funkcija, pa jedino Josipović može povesti "stranačku pobunu", što će nesumnjivo i učiniti čim pobedi na izborima.

"Ali, ako Milanović nije odlučio izostati s beogradskog samita zbog izborne kampanje, zašto je odlučio da onamo ne ide? To je deo njegove izolacionističke kampanje kojom državu pretvara u balkanski bantustan, što je konsekventno uzrokovalo kolaps ekonomije u trenutku kad je zemlja pristupila EU", dodaje se u tekstu.

Prema Kuljišu, Milanović nije u svojim postupcima vodio računa o interesima nekih drugih centara moći, o kapitalistima i oligarsima, nego samo o sebi, jer je svoj - politički - centar moći hteo po svaku cenu izolovati od stranog uticaja.

"Da nije odmah odabrao diplomatsku izolaciju, politiku autizma, stalno bi mu dolazili neki emisari ili bi sam u bilateralnim kontaktima morao odgovarati na primedbe i davati neke suvisle, racionalne odgovore na pitanja s kojima se uopšte ne želi suočiti", dodaje se u tekstu.

Kuljiš dodaje da je Milajnović još i pre dolaska na vlast odbijao da se susretne s američkim ambasadorom, a kad je došao na vlast nije hteo da se se sastane s predsednikom Gazproma Aleksejom Milerom, a u Australiji sa predsednikom uprave najveće na svetu banke za investicije u infrastrukturu. Zbog sloma odnosa s Nemačkom posle odbijanja hrvatske vlade da izruči Josipa Perkovića, država je dospela u ekonomsku izolaciju.

"Kompleks inferiornosti koji je Milanović razvio i sakriva agresivnim ispadima svojstvenim ranjenoj psihi, premijer sad iskazuje odlukom da ne ide u Beograd, gde će se skupiti tucet evropskih premijera i moćni kineski reformisticki predsednik vlade Li Kećijang, kreator nacionalne ekonomske politike i drugi čovek tehnokratskog "petog naraštaja" Politbiroa KP Kine", piše Kuljiš.

On podseća da će se u Beogradu, između ostalog, formalizovati novi ugovor o izgradnji novog železničkog kompleksa Beograd-Budimpešta-Beč, čime će zaobići pruga Beograd-Zagreb, kojom će se "voziti ugalj i slični tereti, koji još taljigaju kroz Zagreb i zagrebački gradski centar".

"U Beogradu će, dakle, biti reči o golemim poslovima. Zato onamo i dolazi dvanaest ili petnaest evropskih premijera. Svi premijeri susednih zemalja, osim Hrvatske - ali naš se ne želi s njima igrati", piše Kuljiš.

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Izolacionistička kampanja Milanovića prema Srbiji

Izvor: Blic, 01.Dec.2014

Otkazivanje posete Beogradu hrvatskog premijera Zorana Milanovića nema nikakve veze sa istupima Vojislava Šešelja, niti sa predizbornom kampanjom, već je to deo njegove "izolacionističke kampanje", piše za "Danas" Denis Kuljiš...Premijer Milanović u pogledu izborne kampanje ima suprotne interese...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.