Odbačena tužba Milana Bandića protiv HTV

Izvor: Studio B, 01.Dec.2014, 13:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Odbačena tužba Milana Bandića protiv HTV

Opštinski građanski sud u Zagrebu odbacio je danas kao neosnovanu tužbu zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića protiv Hrvatske televizije (HTV) zbog prenošenja izjava premijera Zorana Milanovića.

Bandić je od HTV tražio 120.000 kuna ((15.670 evra) odštete zbog prenošenja Milanovićevih izjava kojima ga je, kako tvrdi, premijer oklevetao i uvredio posle prošlogodišnjeg prvog kruga lokalnih izbora.

U tom intervjuu Milanović je Bandića povezao s korupcijom >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << i klijentelizmom. Na meti zagrebačkog gradonačelnika našlo se više medija i novinara zbog toga što su posle prošlogodišnjih lokalnih izbora preneli razgovor uživo s premijerom ili njegove izjave u kojima je osobe oko Bandića nazvao koruptivnim i klijentelističkim. Bandić tvrdi da je zbog toga pretrpeo duševni bol, te od medija potražuje različite novčane iznose koje će, kako je rekao, uplatiti u dobrotvorne svrhe.

Po Bandićevoj tužbi, zbog prenošenja Milanovićevih izjava, već je, početkom septembra, kažnjena Televizija RTL koja gradonačelniku mora da plati 50.000 kuna (6.600 evra) odštete što je izazvalo oštru kritiku novinarskih udruženja.

Bandić je podneo privatnu tužbu za klevetu i protiv premijera i to u iznosu od 300.000 kuna, ali predsednika vlade štiti imunitet.

Milan Bandić je uhapšen 19. oktobra zbog sumnje u korupciju. U slučaju "Agram" teškom oko 2,7 miliona evra, osumnjičeno je i više njegovih saradnika iz gradske uprave i Zagrebačkog holdinga. U međuvremenu je pušten da se brani sa slobode pošto je uplatio rekordnu kauciju od 15 miliona kuna (dva miliona evra), u gotovini. Takođe mu je onemogućeno da obavlja funkciju gradonačelnika na kojoj je već 12 godina.

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Bandić izgubio spor protiv HTV-a

Izvor: Nezavisne Novine, 01.Dec.2014

ZAGREB - Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić u ponedjeljak je izgubio spor protiv HTV-a od kojega je tražio 120.000 kuna odštete zbog prenošenja izjava premijera Zorana Milanovića kojima ga je navodno oklevetao i uvrijedio, ali Opštinski građanski sud Badnićev je zahtjev odbacio kao neosnovan...Sudija...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Odbačena Bandićeva tužba protiv HTV-a

Izvor: RTS, 01.Dec.2014

Opštinski građanski sud u Zagrebu odbacio je kao neosnovanu tužbu zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića protiv Hrvatske televizije zbog prenošenja izjava premijera Zorana Milanovića. ..Milan Bandić je od HTV-a tražio 120.000 kuna (15.670 evra) odštete zbog prenošenja izjava Zorana Milanovića...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.