Osuđenik pobegao iz bolnice u Nikšiću

Izvor: RTS, 28.Feb.2020, 14:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Osuđenik pobegao iz bolnice u Nikšiću

Usled nepažnje obezbeđenja osuđenik D.S. pobegao je iz Specijalne bolnice za plućne bolesti "Dr Jovan Bulaić" u Nikšiću, saopšteno je iz Uprave za izvršenje krivičnih sankcija.
Osuđenik D. S. se nalazio na bolničkom lečenju, a nepravosnažnom presudom je osuđen na kaznu zatvora u trajanju od 14 meseci zbog izvršenja krivičnog dela teška krađa i falsifikovanje isprave.

Navodi se >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << da su lečenje osuđenog kontinuirano obezbeđivala po dva službenika Uprave za izvršenje krivičnih sankcija.
Kako navode iz UKSA-a osuđenik je pobegao usled zanemarivanja obaveza službenika obezbeđenja koji će, kako su kazali, zbog toga biti suspendovani.
O ovom događaju je obavešten sud koji je beguncu izrekao meru pritvora.
"Protiv službenika Uprave za izvršenje krivičnih sankcija koji su bili zaduženi za obezbjeđenje pritvorenika D.S. u trenutku njegovog bjekstva, biće pokrenut disciplinski postupak, a shodno zakonskim propisima istim će biti određena mjera privremenog ograničenja vršenja dužnosti-zabrana obavljanja poslova u UIKS-a (suspenzija)", zaključuje se u saopštenju.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Nabavio vozačku dozvolu bez položenog ispita, osuđen na 11 meseci zatvora

Izvor: Blic, 28.Feb.2020

Nakon sklapanja sporazuma o priznanju krivice, Opštinski sud u Sarajevu proglasio je krivim Bojana Božića zbog krivičnih dela davanje nagrade ili drugog oblika koristi za trgovinu uticajem i falsifikovanje isprave.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.