Novi predsednik Kolumbije pozvao na borbu protiv trgovine drogom

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 07.Avg.2022, 21:15

Novi predsednik Kolumbije pozvao na borbu protiv trgovine drogom

Kolumbijski predsednik Gustavo Petro pozvao je na novu globalnu strategiju za borbu protiv ilegalne trgovine drogom. Govoreći na svojoj inauguraciji, prvi levičarski lider u zemlji proglasio je "rat protiv droge" neuspelim. Stotine hiljada ljudi poginulo je u višedecenijskom građanskom ratu u Kolumbiji, delimično podstaknutog trgovinom narkoticima. Šezdesetdvogodišnji bivši gradonačelnik Bogote i bivši borac pobunjenika izabran je u junu na radikalnom manifestu koji obećava da...
Pogledaj vesti o: Izbori

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

U Kolumbiji zakletvu polaže prvi levičarski predsednik zemlje

Izvor: Danas, 07.Avg.2022

Prvi levičarski predsednik Kolumbije Gustavo Petro danas će položiti zakletvu obećavajući da će se boriti protiv nejednakosti i najavljujući prekretnicu u istoriji zemlje obeležene dugim ratom između vlade i geriliskih grupa.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.