Izvor: Radio Slobodna Evropa, 31.Mar.2015, 16:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nakon pet mjeseci od izbora formirano Vijeće ministara BiH

Predstavnički dom Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine je sa 26 glasova "za", sedam "protiv" i jednim suzdržanim uz dovoljnu entitetsku većinu dao saglasnost za potvrđivanje osoba imenovanih na dužnosti ministara i zamjenika Vijeća ministara.

Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH danas je potvrdio kandidaturu Adila Osmanovića za ministra civilnih poslova, Semihe Borovac za ministricu ljudskih prava i izbjeglica BiH, Igora Crnadka za ministra vanjskih poslova BiH, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Slobodna Evropa << Mirka Šarovića za ministra vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH, te Dragana Mektića za ministra sigurnosti BiH.

Delegati Predstavničkog doma potvrdili su i kandidaturu Slavka Matanovića za ministra komunikacija i prometa, Vjekoslava Bevande za ministra finansija i trezora BiH, Marine Pendeš za ministricu odbrane BiH i Josipa Grubeše za ministra pravde BiH.

Također, državni Parlament potvrdio je i kandidaturu Vjekoslava Bevande i Mirka Šarovića za zamjenike predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH.

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Povezane vesti

Imenovan Savjet ministara BiH

Izvor: BanjalukaLive.com, 31.Mar.2015

Poslanici Predstavničkog doma Parlamenta BiH danas su sa 26 potvrdnih glasova imenovali članove Savjeta ministara BiH. Protiv imenovanja predloženih ministara i njihovih zamjenika glasalo je sedam zastupnika, a jedan je bio uzdržan. Predsjedavajući novog Savjeta ministara BiH je Denis Zvizdić...

Nastavak na BanjalukaLive.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.