Imenovan Savjet ministara BiH

Izvor: BanjalukaLive.com, 31.Mar.2015, 18:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Imenovan Savjet ministara BiH

Poslanici Predstavničkog doma Parlamenta BiH danas su sa 26 potvrdnih glasova imenovali članove Savjeta ministara BiH. Protiv imenovanja predloženih ministara i njihovih zamjenika glasalo je sedam zastupnika, a jedan je bio uzdržan. Predsjedavajući novog Savjeta ministara BiH je Denis Zvizdić (SDA), a njegovi zamjenici ministar finansija i trezora Vjekoslav Bevanda (HDZ BiH) i ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa Mirko Šarović (SDS). Prvi put do sada u Savjetu ministara BiH dvije >> Pročitaj celu vest na sajtu BanjalukaLive.com << ministarske pozicije pripale su ženama - Marini Pendeš (HDZ BiH), koja je izabrana za ministra odbrane i Semihe Borovac (SDA) koja će biti ministar za ljudska prava i izbjeglice. Na čelu Ministarstva inostarnih poslova u naredne četiri godine biće Igor Crnadak (PDP), Ministarstva pravde Josip Grubeša (HDZ BiH), Ministarstva bezbjednosti Dragan Mektić (SDS), Ministarstva civilnih poslova Adil Osmanović (SDA) i Ministarstva komunikacija i transporta Slavko Matanović (DF). Za zamjenika ministra inostranih poslova imenovan je Josip Brkić (HDZ BiH), a zamjenika ministra finansija i trezora Mirsad Žuga (SDA), dok su za zamjenike ministra odbrane imenovani Boris Jerinić (SDS) i Emir Suljagić (DF). Zamjenik ministra civilnih poslova je Đorđe Miličević (NDP), zamjenik ministra za ljudska prava i izbjeglice Predrag Jović (SDS), pravde Nezir Pivić (SDA), zamjenik ministra spoljne trgovine i ekonomskih odnosa Mato Franjičević (HDZ BiH), bezbjednosti Mijo Krešić (HDZ BiH) i zamjenik ministra komunikacija i transporta Saša Dalipagić (HDZ BiH). (Agencije)

Nastavak na BanjalukaLive.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Imenovana Vlada Federacije BiH

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 31.Mar.2015

Novi sastav Vlade Federacije Bosne i Hercegovine potvrđen je danas na vanrednoj sjednici Predstavničkog doma Parlamenta Federacije BiH i to sa 57 glasova "za", 22 "protiv" i pet "suzdržanih"...Premijer Federacije BiH je Fadil Novalić (SDA), a dopremijeri su Jelka Miličević (HDZBiH) i Aleksandar...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BanjalukaLive.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BanjalukaLive.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.