Mostar, pronađena bomba i natovarena na prikolicu

Izvor: RTS, 05.Dec.2018, 18:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mostar, pronađena bomba i natovarena na prikolicu

Južno od Mostara je pronađena avionska bomba iz Drugog svetskog rata od 121 kilogram, koja je uspešno izvađena i natovarena na prikolicu, a sutra će biti transportovana na lokaciju za uništavanje.
Avionska bomba AN M64A1 pronađena u nedelju u Urbanovom, naselju pored Jasenice, južno od Mostara, akcijom Federalne uprave civilne zaštite uspešno je izvađena i natovarena na prikolicu, preneo je portal >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Kliks.

Bomba je pronađena posle odrona, na mestu gde se vrši eksploatacija i separacija šljunka, nakon što je zajedno sa materijalom koji se odronio pala sa visine od oko četiri metra.
Kako je Civilna zaštita saopštila, reč je o neeksplodiranoj avionskoj bombi AN M64A1, opšte namene i američke konstrukcije iz perioda Drugog svetskog rata.
Njena bruto masa je 238 kilograma, a eksplozivno punjenje teško je 121 kilogram.
Zapadno od mesta pronalaska bombe na udaljenosti od 200 metara nalaze se regionalni put i individualni stambeni objekti.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Bomba iz Drugog svjetskog rata pronađena kod Mostara natovarena na prikolicu

Izvor: Nezavisne Novine, 05.Dec.2018

MOSTAR - Avionska bomba iz Drugog svjetskog rata od 121 kilogram, pronađena južno od Mostara, danas je uspješno izvađena i natovarena na prikolicu, a sutra će biti transportovana na lokaciju za uništavanje.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.