Milo Đukanović vodi sa 55.7% na 65% obrađenog uzorka

Izvor: Večernje novosti, 15.Apr.2018, 21:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Milo Đukanović vodi sa 55.7% na 65% obrađenog uzorka

Na predsedničkim izborima u Crnoj Gori do podneva je glasalo 27,2 odsto birača, što je veća izlaznost u u odnosu na prethodne izbore za predsednika 2013. godine, podaci su Centra za demokratsku tranziciju Na osnovu 65% obrađenog uzorka rezultati CDT su sljedeći: Marko Milačić – 2.4% Mladen Bojanić – 32.5% Hazbija Kalač – 1.3% Vasilije Miličković – 0.3% Dobrilo Dedeić – 0.4% >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << Draginja Vuksanović – 7.4% Milo Đukanović – 55.7%Na predsedničkim izborima učestvovalo je sedam kandidata.CDT je objavio da je konačna izlaznost 64%. ODZIV: Finalni odziv na današnjim izborima je 64% #izboriCG— CDT_CrnaGora (@CDT_CrnaGora) April 15, 2018Zbog kvarova uređaja za identifikaciju birača, na po jedno biračko mesto u Rožajama broj 35 i na Žabljaku 11, glasanje se odvija uz vizuelnu identifikaciju birača. POGLEDAJTE: Kupovina glasova u štabu DPS-a Inače, prema oceni analitičara manja izlaznost ide u prilog kandidatu DPS Milu Đukanoviću, dok bi izlaznost od 70 i više posto uslovila drugi izborni krug.DRI: VANREDNA SEDNICADržavna izborna komisija drži vanrednu sednicu povodom prigovora predsedničkog kandidata većeg dela opozicije, Mladena Bojanića.Predsednik DIK, Mersudin Dautović, nije želeo novinarima da kaže na šta se prigovor odnosi, već da će o tome obavestiti javnost na redovnoj pres konferenciji u 21 sat.Nikoleta Đukanović iz CeMi otkrila da su prigovori Bojanića bili vezani za izvještavane nepravilnosti u toku dana, a da je odluka Državne izborne komisije trenutno da se ne prihvataju prigovori.BIJELO POLjE: KUPUJU SE LIČNE KARTE I GLASOVI ZA MILAU toku celog izbornog dana, u kući u Nedakusima u Bijelom Polju koja se nalazi u blizini tri biračka mesta - 28, 29 i 30, osnovano se sumnja da se vrše krivična dela na način što se kupuju lične karte i deli novac u svrhu glasanja za predsedničkog kandidata Mila Đukanovića, saopšteno je iz Demokratske Crne Gore.
Pogledaj vesti o: Milo Đukanović,   Predsednički izbori

Nastavak na Večernje novosti...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

DPS: Đukanović novi predseednik Crne Gore

Izvor: NoviMagazin.rs, 15.Apr.2018

Izborni štab Demokratske partije socijalista saopštio je večeras da je njen kandidat Milo Đukanović pobedio na današnjim predsedničkim izborima..."Ne postoji mogućnost da rezultati budu dovedeni u pitanje. Milo Đukanović je novi predsednik Crne Gore", rekao je Miloš Nikolić iz izbornog štaba...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

REZULTATI IZBORA U CRNOJ GORI NA 100 ODSTO UZORKA: Đukanović osvojio 53,8%, Bojanić 33,5%

Izvor: Kurir, 16.Apr.2018, 07:35

Na osnovu 100 odsto obrađenog uzorka glasanja u Crnoj Gori rezultati pokazuju da je Milo Đukanović osvojio 53,8 odsto, Mladen Bojanić 33,5 odsto, Draginja Vuksanović 8,3, Marko Milačić 2,7, Hazbija Kalač 0,8, Vasilije Miličković 0,4 i Dobrilo Dedeić 0,4 odsto.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.