Mektić: Terorizam postaje problem u BiH

Izvor: RTS, 25.Maj.2015, 13:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mektić: Terorizam postaje problem u BiH

Imamo ideologiju koja podstrekava i finansira terorizam, ali ne možemo dozvoliti da šaka kriminalaca ugrožava bezbednost građana u BiH, kaže ministar bezebdnosti Dragam Mektić.
Ministar bezbednosti Bosne i Hercegovine Dragan Mektić rekao je da terorizam postaje problem u BiH, da se to mora priznati i naći odgovor za borbu protiv njega, prenosi Tanjug.

"Imamo ideologiju koja prihvata, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << podržava, podstrekava i finansira terorizam i ne možemo dozvoliti da jedna šaka prevaranata, kriminalaca pa i terorista ugrožava bezbednost građana u BiH", rekao je Mektić novinarima u Banjaluci posle sastanka s ministrom unutrašnjih poslova Republike Srpske Draganom Lukačem, prenela je Fena.
Na sastanku je bilo reči o udarnoj grupi za borbu protiv terorizma koja će uskoro biti aktivirana.
Ta grupa će zajedno s tužiocima voditi svakodnevnu borbu protiv terorizma, najavio je Mektić istakavši da se u BiH moraju ponuditi rešenja za dugotrajnu "deradikalizaciju" i da je potrebna državna strategija koja bi se bavila prevencijom terorizma.
Ministar je ukazao na značaj lokalnih i verskih zajednica u toj borbi, naglasivši da se moraju efikasnije procesuirati krivična dela podstrekivanja na terorizam i rešiti problem državljana BiH, povratnika sa stranih ratišta, prvenstveno u Siriji i Iraku.
"Zločin u Zvorniku na neki način ima veze s osobom koja je bila na ratištu u Siriji, ali videćemo šta će istraga pokazati", napomenuo je Mektić.
Ministar unutrašnjih poslova RS Dragan Lukač potvrdio je da je na sastanku razgovarano o uspostavljanju i funkcionisanju udarne i operativne grupe za borbu protiv terorizma.
Verovatno će uskoro biti održan još jedan sastanak predstavnika bezbednosnih struktura BiH, najavio je on.
Kako je dodao, tom prilikom biće reči o podizanju na najviši mogući nivo rada udarne grupe za borbu protiv terorizma.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Zvornik u vezi s ratištem u Siriji?

Izvor: B92, 25.Maj.2015

Ministar bezbednosti Bosne i Hercegovine Dragan Mektić izjavio je da BiH mora naći rešenja za borbu protiv terorizma koji sve više postaje problem BiH..."Imamo ideologiju koja prihvata, podržava, podstrekava i finansira terorizam i ne možemo dozvoliti da jedna šaka prevaranata, kriminalaca, pa...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.