Izvor: NoviMagazin.rs, 12.Nov.2017, 17:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mediji: Gruevski rešio da podnese ostavku

Lider VMRO DPMNE Nikola Gruevski rešio je da podnese podnese ostavku na mesto predsednika te najveće opozicione stranke u Makedoniji, preneo je danas portal Civil medija (civilmedia.mk).

Prema neimenovanim nezvaničnim izvorima tog portala, Gruevski je već doneo odluku o ostvaci, ali se premišlja oko termina kada će je saopštiti.

Navodi da se "posle katastrofalnog poraza na lokalnim izborima Gruevski nalazi pod snažnim pritiskom čak i svojih najbližih saradnika >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << da podnese odgovornost za poraz i da podnese ostavku".

Grupa članova VMRO DPMNE, koji sebe nazivaju Inicijativa za reformu, već mesecima poziva na unutrašnju demokratizaciju u partiji i traži ostavku Gruevskog. "Reformatori", ističe Civil medija, dobijajaju masovnu podržku od članstva VMRO DPMNE.

Gruevski je na čelu VMRO DPMNE 2002. godine zamenio osnivača i prvog predsednika stranke Ljubča Georgijevskog koji se povukao nakon perioda unutarpartijskh previranja koji su usledili posle neuspeha stranke na parlamentarnim izborima.

Premijer Makedonije je bio od avgusta 2006. do početka 2016. godine.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.