Marković: Dobri odnosi sa Srbijom, ne reagujemo na packe

Izvor: RTS, 07.Maj.2019, 17:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Marković: Dobri odnosi sa Srbijom, ne reagujemo na packe

Premijer Crne Gore Duško Marković ocenio je dobrim odnose između Crne Gore i Srbije, navodeći kako zvanična Podgorica ne reaguje na povremene neutemeljene prigovore koji stižu iz Srbije.
"U posljednje vrijeme vidimo da postoji malo nervoze, da postoji prigovora i packi na crnogorsku politiku koja se tiče cijelog regiona, njegove stabilizacije i mira i prosperiteta. Kao što vidite, mi u Crnoj Gori >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << ne reagujemo na takve prigovore, jer ih smatramo neutemeljenim", rekao je Marković, nakon otvaranja Foruma Strategije EU za Jadransko-jonski region (EUSAIR).

Crna Gora, prema rečima Markovića, ima doslednu politku.
"Crna Gora je zemlja koja širi dijalog i toleranciju u regionu sa svima, a prije svih sa Srbijom. Razumijemo teško nasljeđe Srbije u rješavanju kosovskog problema, tako da razumijemo ponekad i nervozu. Ne slažemo se često sa prigovorima koji dolaze sa te strane na naš račun, ali kao što vidite ne reagujemo nervozno. Želimo da damo doprinos da Srbija riješi svoja teška pitanja, ne samo zbog sebe, nego i regiona u cjelini", rekao je Marković.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.