Marković: Dobri odnosi sa Srbijom, ne reagujemo na packe

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 07.Maj.2019, 16:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Marković: Dobri odnosi sa Srbijom, ne reagujemo na packe

Crnogorski premijer Duško Marković ocenio je dobrim odnose između Crne Gore i Srbije, uz tvrdnju da zvanična Podgorica ne reaguje na "povremene neutemeljene prigovore" koji stižu iz Srbije, prenosi RTCG.

"Ocenjujem ih dobrim. U poslednje vreme vidimo da postoji malo nervoze, da postoje prigovori i packe na crnogorsku politiku koja se tiče celog regiona, njegove stabilizacije i mira i prosperiteta. Kao što vidite mi u Crnoj Gori ne reagujemo na takve prigovore, jer ih smatramo >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << neutemeljenim", rekao je Marković, nakon otvaranja Foruma Strategije EU za Jadransko-jonski region (EUSAIR).

Prema tvrdnji Markovića, Crna Gora ima "doslednu politiku".

"Crna Gora je zemlja koja širi dijalog i toleranciju u regionu sa svima, a pre svih sa Srbijom. Razumemo teško nasleđe Srbije u rešavanju kosovskog problema, tako da razumemo ponekad i nervozu. Ne slažemo se često sa prigovorima koji dolaze sa te strane na naš račun, ali kao što vidite ne reagujemo nervozno. Želimo da damo doprinos da Srbija reši svoja teška pitanja, ne samo zbog sebe, nego i regiona u celini", rekao je Marković.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Marković: Dobri odnosi sa Srbijom, ne reagujemo na packe

Izvor: RTS, 07.Maj.2019

Premijer Crne Gore Duško Marković ocenio je dobrim odnose između Crne Gore i Srbije, navodeći kako zvanična Podgorica ne reaguje na povremene neutemeljene prigovore koji stižu iz Srbije. . "U posljednje vrijeme vidimo...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.