Makedonija, ukinuta presuda protiv episkopa SPC

Izvor: RTS, 07.Maj.2015, 15:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Makedonija, ukinuta presuda protiv episkopa SPC

Vrhovni sud Makdonije u celosti ukinuo prvostepenu i drugostepenu presudu episkopu SPC Jovanu Vraniškovskom, javlja tamošnji portal "Plusinfo".
Sud je naložio da dokazi u procesu ponovo razmotre kako bi se eleminisale protivrečnosti i dalo jasno i sigurno opravdanje za krivično delo pranje novca za koje je Jovan Vraniškovski prethodno osuđen.
Uslovna sloboda episkopu Jovanu Vraniškovskom po >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << rešenju Krivičnog suda u Skoplju traje do 23. marta 2017. godine.
Vraniškovski je osuđen 2013. na višegodišnju zatvorsku kaznu po optužbi kanonski nepriznate Makedonske pravoslavne crkve da je, dok je bio njen vladika, proneverio 250.000 evra.
Episkop Jovan je bio vladika MPC, ali je 2004. godine stupio u kanonsko jedinstvo sa SPC i predvodi Srpsku crkvu u Makedoniji.
Za oslobađanje episkopa SPC Jovana Vraniškovskog zauzela se krajem prošle godine Makedonska pravoslavna crkva, po čijoj je tužbi osuđen.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ukinute presude episkopu Jovanu

Izvor: B92, 07.Maj.2015

Vrhovni sud Makedonije u celosti je ukinuo prvostepenu i drugostepenu presudu episkopu SPC Jovanu Vraniškovskom, javlja "Plusinfo, a prenosi RTS...Sud je naložio da dokazi u procesu ponovo razmotre kako bi se eleminisale protivrečnosti i dalo jasno i sigurno opravdanje za krivično delo pranje novca...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.