Makedonija: Tužilaštvo traži pritvor za njih 14

Izvor: Mondo, 30.Apr.2017, 10:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Makedonija: Tužilaštvo traži pritvor za njih 14

Makedonsko državno tužilaštvo saopštilo je večeras da je do sada uhapšeno sedam, od 15 osoba za koje policija sumnja da su učestvovale u nasilju nad poslanicima u Sobranju Makedonije

Kako se navodi u saopštenju, nakon prikupljanja dokaznog materijala " za 15 uključenih u nerede kod Sobranja Makedonije prvobitno je započet postupak za sumnju da su počinili krivično delo - učestvovanje u grupi koja sprečava službeno lice u vršenju službene dužnosti".

Nadležni >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << javni tužilac je ceneći da su ispunjeni zakonski osnovi za 14 osumnjičenih osoba, sudiji za prethodni postupak predložio da odredi meru pritvora, a za jednu osobu "određivanje mere opreza."

Ranije danas je saopšteno da je Ministarstvo unutrašnjih poslova Makedonije zatražilo od tužilaštva da pozove na saslušanje vođe protesta Građanske inicijative "Za zajedničku Makedoniju" režisera Borisa Damovskog, glumca Vladu Jovanovskog, direktora Makedonske opere Igora Durlovskog, te tviteraša Bogdana Ilievskog.

STIGAO AMERIKANAC

Zamenik pomoćnika državnog sekretara SAD Hojt Brajan Ji stigao je u dvodnevnu posetu Makedoniji, a sastanke sa lokalnim zvaničnicima će ovog popodneva započeti susretom sa liderom DUI Alijem Ahmetijem, a do večeri Ji će se sastati i sa liderima ostalih stranaka Albanaca u Makedoniji. To je objavio Radio Slobodna Evropa na makedonskom jeziku, pozivajući se na izvore iz DUI i saopštenje američke ambasade u Skoplju.

Do nemira u zgradi Sobranja došlo je 27. aprila nakon što je nekadašnji komandant Oslobodilačke nacionalne armije Talat Džaferi, glasovima SDSM-a i albanskih partija, izabran za predsednika parlamenta.

Iz MUP-a je saopšteno da su građani, koji su protestovali u organizaciji pokreta "Za zajedničku Makedoniju", nasilno ušli u zgradu Sobranja, te da je prilikom narušavanja javnog reda i mira povređeno oko 100 lica.

Evo šta hoće Albanci

Osnovno javno tužilaštvo u Skoplju saopštilo je juče da u komunikaciji sa Ministarstvom unutrašnjih poslova vrši identifikaciju učesnika u neredima u Sobranju u četvrtak uveče, javila je MIA.

Dežurni javni tužioci su najavili da će redovno izveštavati o toku procesa, a po prijemu informacija preduzimati konkretne korake i mere.

MAKEDONIJA: Ovako je sve počelo (VIDEO)

-----------------------------------------

Aplikacija MONDA ponovo na Google Play Store! PREUZMITE JE!

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

Drama u Makedoniji ne jenjava: Jure 15 osumnjičenih! (FOTO)

Izvor: BKTV News, 30.Apr.2017

Makedonsko tužilaštvo je sinoć dalo naredbu da se privede 15 osoba koje su učestvovale u neredima u Sobranju, prenose mediji...Ovo je dokument zbog kojeg je nastao haos u Makedoniji..Kada budu pronađeni, osumnjičeni će biti odvedeni u policiijsku stanicu i pred istražnog sudiju i za njih će...

Nastavak na BKTV News...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.