Krivokapić: Enciklopedija srpskog naroda - etničko čišćenje

Izvor: S media, 26.Apr.2011, 16:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Krivokapić: Enciklopedija srpskog naroda - etničko čišćenje

Predsednik crnogorske skupštine Ranko Krivokapić ocenio je danas da je Encikopledija srpskog naroda u izdanju beogradskog Zavoda za udžbenike "nastavak politike etničkog čišćenja koja može izazvati nestabilnost u regionu".

"Crna Gora treba da odgovori snagom zakona i državnog dostojanstva", kazao je Ranko Krivokapić u intevjuu Radiju Crne Gore komentarišući navode iz enciklopedije po kojoj su Crnogorci - Srbi, Duklja srpska postojbina, a dinastija Petrović >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << - srpska dinastija.

Prema rečima Krivokapića, na delu je stalna agresija i pokušaj etničkog čišćenja i brisanja Crnogoraca kao naroda.

Crna Gora: Parada ponosa - DA ili NE?

Đe će junak na junaka?!

Albanija obelodanila izvoz oružja za Crnu Goru

- To je nastavak pameti etničkog čišćenja, nastavak velikosrpskog projekta. Ne mogu to zvati pameću, to je nepamet etničkog čišćenja, koje se sada nastavlja drugim sredstvima. Sad nas brišu po knjigama, tekstovima, istoriografijama, da je bilo moći, brisali bi nas i onako kako su brisali neke druge, i fizički - rekao je Krivokapić.

Predsednik crnogorske skupštine je ocenio da je takva politika "opasna", jer je "priprema za neke buduće nestabilnosti - da se politika etničkih čišćenja nastavi na Balkanu."

- To nije samo prema Crnogorcima, nego i prema Muslimanima, Bošnjacima, delimično i prema Hrvatima; naći ćete i da su Hrvati srpsko pleme koje se pokatoličilo. Sve je to ideološka priprema za zla doba koja su se desila devedesetih, a desiće se ponovo posle takvih priprema i iz takve državne politike - rekao je Krivokapić i zaključio da Crna Gora "to treba da shvati i odgovori snagom zakona i državnog dostojanstva".

(Beta)

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.