Kolinda i zvanično doktor za politiku

Izvor: Mondo, 03.Okt.2018, 20:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kolinda i zvanično doktor za politiku

Predsednica Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović danas je na Fakultetu političkih nauka odbranila doktorsku tezu.

Foto: Beta/AP Photo/Evan Vucci

Kitarović je na fakultet stigla oko 17 i fotografisala sa studentima.

Prilikom ulaska na fakultet, kratko je rekla da se oseća spremno. Predsednica je dva sata branila temu - i odbranila, prenosi Index.hr.

Grabar Kitarović je diplomirala 1993. godine na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Zagrebu i to >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << engleski i španski jezik. Magistrirala je 2000. godine iz međunarodnih odnosa na Fakultetu političkih nauka u Zagrebu, a doktorske studije upisala je 2015. godine.

Doktorske studije koje je uspešno završila Kolinda traju tri godine, odnosno šest semestara.

Školarina iznosi 60.000 kuna (8.000 evra), a predsednica je uz obavezu predstavljanja države, imala i obavezu dolaska na obavezna predavanja.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kolinda i zvanično na putu da bude doktor za politiku

Izvor: Mondo, 03.Okt.2018

Predsednica Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović danas je na Fakultetu političkih nauka odbranila temu za doktorsku tezu...Foto: Beta/AP Photo/Evan Vucci..Grabar-Kitarović je na fakultet stigla pola sata pre početka odbrane, na kojoj je morala da detaljno objasni zašto, kako i sa kojom tezom će pisati...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.