Jevreji bojkotuju komemoraciju u Jasenovcu

Izvor: Mondo, 04.Apr.2016, 15:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jevreji bojkotuju komemoraciju u Jasenovcu

Predstavnici Jevreja u Hrvatskoj odlučili su da "zbog relativizacije ustaštva" bojkotuju centralnu komemoraciju u Jasenovcu, te da će je u skladu sa jevrejskom tradicijom organizovati sami, piše riječki Novi list.

Foto: Predrag Jelenić Jasenovac

Ovaj riječki dnevnik piše da će Jevreji ove godine bojkotovati tradicionalnu komemoraciju žrtvama jasenovačkoga logora 22. aprila, u znak nezadovoljstva lošom saradnjom sa Spomen područjem Jasenovac te kao znak protesta >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << protiv "relativizacije i revitalizacije ustaštva" u Hrvatskoj.

Odlučila je to koordinacija koja okuplja deset jevrejskih opština koje deluju u Hrvatskoj.

"Koordinacija jevrejskih opština u Hrvatskoj donela je odluku o neučestvovanju na komemoraciji žrtvama logora Jasenovac koju svake godine organizuje Javna ustanova Spomen područje (JUSP) Jasenovac.

Razlog tome je neslaganje s politikom nečinjenja u odnosu na izmene postavke muzeja, odlaganje imenovanja Saveta JUSP Jasenovac i dnevno politička događanja vezana uz relativizaciju i revitalizaciju ustaštva", stoji između ostalog u odluci koordinacije koju je objavio riječki Novi list.

Koordinacija najavljuje da će "komemoraciju organizovati sami, u skladu sa jevrejskom tradicijom".

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

Jevreji bojkotuju komemoraciju u Jasenovcu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 04.Apr.2016

Predstavnici Jevreja u Hrvatskoj odlučili su da "zbog relativizacije ustaštva" bojkotuju centralnu komemoraciju u Jasenovcu, te da će je u skladu sa jevrejskom tradicijom organizovati sami, piše riječki Novi list...Ovaj riječki dnevnik piše da će Jevreji ove godine bojkotovati tradicionalnu komemoraciju...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.