Jedna žrtva eksplozije u zgradi u Beču

Izvor: RTS, 27.Jun.2019, 09:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jedna žrtva eksplozije u zgradi u Beču

U ruševinama dela zgrade u kojoj se juče kasno posle podne u Beču dogodila eksplozija pronađeno je telo žene koja nije preživela nesreću.
Vatrogasne i policijske jedinice uspele su tokom noći da lokalizuju dve osobe ispod ruševina. Telo stradale žene je pronađeno, a za drugom osobom se i dalje traga.

Ukupno 14 osoba je povređeno u eksploziji, od kojih dvoje teško.
Jedan od dvojice >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << povređenih muškaraca zadobio je povrede opasne po život, ali su lekari uspeli da ga stabilizuju tokom noći. Drugi muškarac zadobio teške posekotine od stakala koja su pala na njega.
Eksplozija se najverovatnije dogodila između drugog i četvrtog sprata, u zgradi u kojoj je bilo 22 stana i 42 prijavljene osobe.
U toku noći vatrogasci su među ruševinama pronašli beživotno telo žene. Lokalizovana je još jedna osoba, koja ne daje znake života.
Tokom cele noći je policija tragala za tri nestale osobe, najpre "ručno", a potom i uz pomoć mehanizacije.
Portparol vatrogasaca Kristijan Fajler kaže da su spasioci prinuđeni da se probijaju kroz velike količine šuta, na ulici i u zgradi.
Pretpostavlja se da je nesreću izazvao pokvareni kotao za grejanje na gas. Susedi pričaju da su čuli jaku eksploziju, koja je potresla sve u okolini od 100 metara.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

EKSPLOZIJA U BEČU Najmanje 14 povređenih, izvučena jedna žrtva (FOTO, VIDEO)

Izvor: Blic, 27.Jun.2019

Vatrogasci su u centru Beča pronašli telo žene u ruševinama stambene zgrade koja se urušila nakon eksplozije gasa.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.