Istraga protiv tužioca Salihovića

Izvor: RTS, 12.Okt.2016, 16:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Istraga protiv tužioca Salihovića

Tužilaštvo BiH pokrenulo istragu protiv glavnog tužioca BiH Gorana Salihovića, nakon što je protiv njega dostavljena prijava Agencije za istrage i zaštite BiH 12. oktobra.
U istrazi će se, kako su javili bosanski mediji, prikupljati dokazi i utvrđivati okolnosti u vezi sa sumnjom u počinjenje krivičnih dela koja su, između ostalog i predmet disciplinskog postupka u VSTS BiH.
Prvostepena disciplinska >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << komisija Visokog sudskog i tužilačkog veća Bosne i Hercegovine (VSTV BiH) donela je krajem septembra odluku da se glavni tužilac Tužilaštva Bosne i Hercegovine Goran Salihović privremeno udaljava od obavljanja dužnosti glavnog tužioca i tužioca u Tužilaštvu Bosne i Hercegovine.
Ovakva odluka usledila je nakon što je disciplinski tužilac u avgustu pokrenuo istragu protiv Salihovića zbog sumnji da je zloupotrijebio položaj.
Goran Salihović ima pravo žalbe na ovu odluku, ali njegova žalba ne odgađa izvršenje odluke o suspenziji.
Ured disciplinskog tužioca (UDT) VSTV-a BiH Visokom sudskom i tužilačkom veću Bosne i Hercegovine (VSTV BiH) podneo je disciplinsku tužbu protiv Salihovića.
UDT je u navedenoj tužbi zatražio izricanje disciplinske mere razrešenja dužnosti tuženog te tražio od Prvostepene disciplinske komisije VSTV-a BiH da donese odluku kojom će glavni tužilac Tužilaštva BiH biti udaljen od obavljanja dužnosti do okončanja disciplinskog postupka.
Kako je ranije rečeno iz VSTV-a, predmet protiv Salihovića registrovan je na osnovu medijskih objava u kojima su izneseni navodi da je glavni tužilac posredstvom drugih osoba zatvorio više istraga protiv predsednika Republike Srpske (RS) Milorada Dodika.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Tužilaštvo BiH pokrenulo istragu protiv Gorana Salihovića

Izvor: Blic, 12.Okt.2016

Tužilaštvo BiH donelo je neradbu o provođenju istrage protiv svog glavnog tužioca u suspenziji Gorana Salihovića...Kako je saopšteno, istraga je otvorena nakon prijave Državne agencije za istrage i zaštitu BiH (SIPA)...- U istrazi će se prikupljati dokazi i utvrđivati okolnosti u vezi sa sumnjom...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.