Izvor: Blic, 12.Okt.2016, 16:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tužilaštvo BiH pokrenulo istragu protiv Gorana Salihovića

Tužilaštvo BiH donelo je neradbu o provođenju istrage protiv svog glavnog tužioca u suspenziji Gorana Salihovića.

Kako je saopšteno, istraga je otvorena nakon prijave Državne agencije za istrage i zaštitu BiH (SIPA).

- U istrazi će se prikupljati dokazi i utvrđivati okolnosti u vezi sa sumnjom u počinjenje krivična dela, koja su između ostalog i predmet disciplinskog postupka pri Visokom sudskom i tužilačkom savetu BiH – navode u Tužilaštvu BiH. >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic <<

Podsećamo, prvostepena disciplinska komisija VSTS BiH donela je odluku da se Salihović privremeno udaljava od obavljanja dužnosti glavnog tužioca.

Pročitajte još:

Ovakva odluka usledila je nakon što je disciplinski tužilac u avgustu pokrenuo istragu protiv Salihovića zbog sumnji da je zloupotrebio položaj. Goran Salihović se žalio na ovu odluku.

Ministar bezbednosti BiH, Dragan Mektić, izjavio je ranije da je Salihovića odgovoran za curenje informacija o određenim predmetima koji se vode u Tužilaštvu BiH, a prije svega u slučaju kupovine vile na Dedinju Milorada Dodika, kao i u predmetima Bobar i Pavlović banke.

Vršilac dužnosti glavnog tužioca BiH je Gordana Tadić.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.