Ispred zgrade vlade u Podgorici protest policajaca zbog umanjenja zarade

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 07.Jul.2022, 18:08

Ispred zgrade vlade u Podgorici protest policajaca zbog umanjenja zarade

Ispred zgrade Vlade Crne Gore okupilo se nekoliko stotina službenika Uprave policije koji protestuju zbog umanjenja dve poslednje zarade i zapretili da bi usred turističke sezone 500 policajaca u jednom danu moglo da ode na bolovanje.

Protest pripadnika policije održava se dok je u toku sastanak predstavnika stranaka koje podržavaju aktuelnu vladu o Temeljnom ugovoru sa Srpskom pravoslavnom crkvom, na kojem je i predsednik države Milo Đukanović.

Policajac >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Igor Rmandić pozvao je kolege da ne politizuju protest.

Dodao je da se nisu okupili samo zbog plata, već i da traže poštovanje koje zalužuju, jer, kako je rekao, više ne veruju obećanjima.

Rekao je i da od policije niko ne treba da očekuje nerede i poteze koji bi ugrozili bilo koga, a onima koji, kazao je, pričaju da policija nema pravo na štrajk i protest, poručio je da je to priča iz komunističkog doba.

"Imamo različite mogućnosti. Nemojte da se niko začudi ako se, recimo, probudimo 15. avgusta usred turističke sezone i tog jutra 500 policajaca ode na bolovanje", kazao je Rmandić, preneli su podgorički mediji.
Pogledaj vesti o: Milo Đukanović

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Protest i u Tirani, demonstranti nezadovoljni Edijem Ramom i skokom cena

Izvor: RTS, 07.Jul.2022

Građani i aktivisti opozicione Demokratske partije Salija Beriše protestuju ispred zgrade Vlade Albanije u Tirani. . Demonstranti su se oko 19 časova okupili na Bulevaru mučenika nacije, kako bi izrazili nezadovoljstvo rukovođenjem Edija Rame i velikim skokom cena...Kordoni...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.