Incident na Dodikovoj konferenciji za novinare

Izvor: Mondo, 30.Dec.2018, 16:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Incident na Dodikovoj konferenciji za novinare

U sedištu Republike Srpske u Istočnom Sarajevu danas je održana velika godišnja konferencija za novinare predsedavajućeg Predsedništva BiH Milorada Dodika. Konferenciju obeležila rasprava sa jednom novinarkom...

Foto: MONDO/Stefan Stojanović

Novinarka televizije BN napustila je, naime, konferenciju nakon Dodikovog poziva svim patriotama da napuste tu televiziju.

Nakon što ga >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << je upitala "odakle mu pravo da televiziju BN okrivljuje za rušenje Republike Srpske, te tako na čelo stavlja metu brojnim radnicima te kuće, među kojima su i pripadnici Vojske RS-a i sinovi poginulih boraca", Dodik je odgovorio: "Vi meni stavljate metu na čelo. Pozivam sve te borce i sinove poginulih boraca da napuste tu separatističku televiziju." Nakon toga je novinarka ustala i napustila konferenciju, a Dodik ju je ispratio rečima: "Hvala vam i doviđenja, što se mene tiče niste morali ni dolaziti."

Dodik je na konferenciji rekao da su globalni odnosi u svetu značajno poremećeni, primetan je rast konfrontacija i da se velike sile dodatno naoružavaju, pa mnogi analitičari smatraju da ne treba isključiti mogući vojni sukob najmoćnijih vojnih sila na svetu.

"Politika koju ćemo sprovoditi u narednoj godini je politika vojne neutralnosti. Vi znate da je Narodna skupština Republike Srpske donela rezoluciju u kojoj je Srpsku svrstala u prostor koji će se boriti za vojnu neutralnost i ja tu politiku neću derogirati i neću je menjati. Ta politika ostaje osnova mog delovanja", poručio je Dodik.

On je napomenuo da je regionalna saradnja važna za BiH, ali da Republika Srpska nije spremna da ikada da saglasnost za priznanje samoproglašenog Kosova, te da su najave za ukidanje graničnih prelaza sa Albanijom potvrda priče o stvaranju velike Albanije na tom prostoru.

"To će bitno uticati na BiH. Nemoguće je odvojiti pitanje razvoja i dinamike rešavanja pitanja Kosova od situacije u BiH", ocenio je Dodik.

Dodik:Evo ko stoji iza protesta u Banjaluci i Beogradu
Pogledaj vesti o: Incident

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Sukob Dodika i novinarke BNTV " ko kome crta mete na čelu

Izvor: B92, 30.Dec.2018

Godišnju konferenciju za novinare srpskog člana Predsedništva BiH Milorada Dodika obeležio je i jedan manji incident...Novinarka BNTV u povišenom tonu postavila je pitanje "odakle mu pravo da stavlja metu na tu televiziju i sve njene zaposlene", među kojima, kako je navela, ima i bivših boraca...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.