Ime države i ime crkve ne treba menjati

Izvor: Vesti-online.com, 06.Okt.2018, 21:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Ime države i ime crkve ne treba menjati"

Arhiepiskopski savet Makedonske pravoslavne crkve - Ohridska arhiepiskopija, potvrdila je stav da ne bi trebalo menjati ni ime države ni ime crkve.

To je odlučeno na godišnjem zasedanju Saveta, održanom u petak u manastiru u selu Kalista u Strugi, prenosi MIA.

- Episkopi su usvojili rezoluciju u kojoj se potvrđuje stav Crkve o promeni imena zemlje, kao i o ustavnoj poziciji makedonskog jezika - izjavio je episkop Timotej.

- U isto vreme članovi, Saveta >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << uputili su poziv za nacionalno jedinstvo i iskren poziv svim političkim faktorima u zemlji da zauzmu odgovoran pristup u ovom vremenu iskušenja za našu domovinu i preporučili im da koriste sva moguća sredstva za očuvanje nacionalnog i duhovnog identiteta makedonskog naroda - rekao je episkop Timotej.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.