Grčka: Imigranti žive šokantno

Izvor: B92, 04.Dec.2012, 10:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Grčka: Imigranti žive "šokantno"

Atina -- Imigranti bez isprava i oni koji traže azil žive u "šokantnim" uslovima u Grčkoj, izjavio je specijalni izvestilac UN za ljudska prava imigranata Fransoa Krepo.

Krepo je naglasio da su deca pritvorena u policijskim stanicama, da su sobe prenatrpane, WC-i prljavi, prenosi AFP.

Države članice Evropske unije treba da učine mnogo više >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i pomognu izbeglicama da napuste Grčku, gde se "nalaze u zamci", kazao je Krepo.

U Grčkoj, koja je već pet godina u recesiji i u kojoj se sprovodi oštra politika mera štednje, utočiste je pronašlo više stotina hiljada imigranata i izbeglica, bez isprava, iz Azije i Afrike, piše francuska agencija.

Krepo navodi da je obišao 11 pritvornih centara i policijskih stanica širom zemlje, da je video decu iza rešetaka u policijskoj stanici u Atini, grupu avganistanske dece koja žive ispod nadvožnjaka u luci Patras, kao i prenatrpan pritvorni centar u blizini grčko-turske granice.

Uslovi su šokantni, kaže Krepo, koji je posetio i Tunis, Tursku i Italiju.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Grčka: Imigranti žive "šokantno"

Izvor: OkRadio.rs, 04.Dec.2012

Imigranti bez isprava i oni koji traže azil žive u "šokantnim" uslovima u Grčkoj, izjavio je specijalni izvestilac UN za ljudska prava imigranata Fransoa Krepo. Krepo je naglasio da su deca pritvorena u policijskim stanicama, da su sobe prenatrpane, WC-i prljavi, prenosi AFP. Države članice...

Nastavak na OkRadio.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.