Dozvoljen ustaški poklič: Tompson može vikati Za dom spremni

Izvor: Večernje novosti, 03.Jun.2020, 16:53

Dozvoljen ustaški poklič: Tompson može vikati "Za dom spremni"

”Opisano postupanje u konkretnom predmetu ne može se podvesti pod zakonski opis prekršaja iz čl. 5. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira”, zaključak je suda ZAGREB - OD STALNOG DOPISNIKA Visoki prekršajni sud u Zagrebu zaključio je da pevač Marko perković Tompson može na početku pesme ”Bojna Čavoglava” da viče Za dom spremni. Ustaški poklik tako je dobio pravo glasa, jer će presuda suda biti obavezujuća za sve druge sudove u Hrvatskoj.Dvadeset >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << od dvadeset i troje sudija Visokog prekršajnog suda Hrvatske tako je odlučilo na jučerašnjoj sednici , pa Za dom spremni u Tompsonovoij pesmi postaje ne samo kazneno delo, već ni prekršaj protiv javnog reda i mira. Za to je glasalo 15 sudija, četiri su glasa bila protiv i jedan suzdržan. ”Opisano postupanje u konkretnom predmetu ne može se podvesti pod zakonski opis prekršaja iz čl. 5. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira”, zaključak je suda.

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

Tompson će poklič „za dom spremni“ i dalje moći nesmetano da uzvikuje

Izvor: Luftika.rs, 03.Jun.2020

Visoki prekršajni sud u Hrvatskoj doneo je odluku da poklič „Za dom spremni“ na početku pesme Marka Perkovića Tompsona „Bojna Čavoglave“ nije bio prekršaj protiv javnog reda i mira u dva sporna izvođenja, koja su bila predmet odlučivanja.. Da poklič „Za dom spremni“ nije prekršaj...

Nastavak na Luftika.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.