Đukanović: Luka Bar interesuje investitore iz Emirata

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 25.Nov.2019, 10:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đukanović: Luka Bar interesuje investitore iz Emirata

Predsednik Crne Gore  Milo Đukanović izjavio je "da Luka Bar interesuje investitore iz Ujedinjenih Arapskih Emirata".

On je to rekao nakon prve zvanične posete UAE i dodao "da je Luka Bar važan infrastrukturni objekat koji treba da omogući dinamičan razvoj i kvalitetniju vezu Crne Gore sa svetom", prenose Vijesti.

Đukanović je dodao "da je ekonomska saradnja sa UAE bazirana na vrlo >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << snažnim investicionim aktivnostima kompanija iz Emirata u Crnoj Gori".

"Ono što je važno je da su Emirati bili naša veza sa regijom Bliskog Istoka i Zaliva, gde je Crna Gora iskoristila priliku da se dobro pozicionira kao akter globalne spoljne politike", kazao je Đukanović.

Prema njegovim riječima, "u oblasti turizma, pored pozitivnog iskustva u Porto Montenegru i Porto Novom, postoji nekoliko interesantnih lokacija i na moru i na planinama, gde investitori iz Emirata žele da učestvuju".

"Proizvodnja hrane je imperativ budućeg razvoja Crne Gore. Svaki novi hotel je potrošač hrane i za nas je pitanje da li ćemo tu potrošnju zadovoljavati samo uvozeći hranu ili ćemo nešto učiniti da dodatno iskoristimo neiskorišćene poljoprivredne površine u Crnoj Gori i proizvedemo dovoljno hrane i pospešimo izvoz", rekao je Đukanović.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.