Demokrate protiv nove Vlade i protiv novih izbora

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Jun.2021, 10:36

Demokrate protiv nove Vlade i protiv novih izbora

Uoči današnjeg sastanka lidera stranaka parlamentarne većine u Skupštini Crne Gore, iz stranke predsednika parlamenta Alekse Bečića ponovili su da ne pristaju na rušenje aktuelne vlade i protive se raspisivanju prevremenih parlamentarnih izbora.

Demokrate Crne Gore ponovile su stav iz zajedničkog saopštenja premijera Zdravka Krivokapića, Dritana Abazovića i Bečića od utorka uveče.

Ne pristaju, kažu, na rušenje Vlade Crne Gore, a u obzir dolazi samo rekonstrukcija, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << bez izbora novog premijera.

"Sve ostale kombinatorike su moguće, ali ne i uz učešće poslanika Demokrata", naveli u saopštenju Demokrata, preneli su podgorički mediji.

"Ne pristajemo na rušenje 42. demokratske Vlade Crne Gore. Nema izbora novog premijera i nove Vlade Crne Gore", izričite su Demokrate.

Kažu i da ne podržavaju raspisivanje novih parlamentarnih izbora i poručuju da u obzir dolazi "samo rekonstrukcija vlade i to po principu saglasnosti aktuelnog premijera i parlamentarne većine".

Najuticajniji vladajući Demokratski front s druge strane traži izbor nove vlade ili formiranje prelazne i raspisivanje parlamentarnih izbora.

Ukazuju da aktuelna vlada sa premijerom Zdravkom Krivokapićem ima podršku od 14 poslanika od 41, što je većina od ukupno 81 poslanika, koliko ima parlament Crne Gore.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.