Izvor: RTS, 22.Jan.2022, 22:57

Crna Gora, ponovo protesti protiv formiranja manjinske vlade

Protest građana protiv predloga formiranja manjinske vlade Crne Gore i večeras je održan ispred Vlade u Podgorici. Građani su protestovali i u Nikšiću, Tivtu, Beranama i Mojkovcu.
Ispred crnogorske Vlade u Podgorici održan je novi protest građana, koji su se okupljali i prethodnih dana protestujući protiv predloga za formiranje manjinske vlade.

Među okupljenima su bili funkcioneri Demokrata Danilo Šaranović i Albin Ćeman.
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << />Ispred Vlade je i bio lider i poslanik Prave Crne Gore Marko Milačić, kao i poslanik Ujedinjene Crne Gore Vladimir Dobričanin.
Vladajuća većina treba da se dogovori, da se ne bi suočili s otporom s kojim se suočila prethodna vlast na izboroma 30. avgusta 2020. godine, poručeno je ispred Skupštine, prenose Vijesti. Najavili su novi protest za sutra u 17 časova, pozivajući sve poslanike vlasti da prisustvuju.
I građani Nikšića koji protestuju zbog, kako kažu, čuvanja izborne volje od 30. avgusta, večeras su se okupili ispred zgrade Opštine.
Sa njima je i potpredsednik Opštine Mitar Goranović, ali i ostali članovi Demokrata, kao i predstavnici pokreta "Ne damo Nikšić". Tu su i predstavnici NVO Miholjski zbor.
Ispred prostorija OOGP URA obratio se potpredsednik Opštine Mitar Goranović, iz redova Demokrata. Kazao je da brane slobodu osvojenu 30. avgusta koju im je ostavio mitropolit Amfilohije.
Anica Đurović iz Ujedinjene Crne Gore rekla je da danas predlažu manjinsku vladu sa onima koji su hteli da ih deportuju "traktorijadom".
"Građani Nikšića i cele Crne Gore znaju da su manjine pozvane u Vladu, ali da nisu htele. Sada hoće u Vladu jer imaju podršku DPS", kazala je Đurovićeva i dodala da će braniti onu luču slobode istim ulicama odakle se prolamalo "Nek se čuje do nebesa, nema više DPS-a".
Milutin Butorović ispred pokreta "Ne damo Nikšić" kazao je da su se i večeras okupili da poruče ono što su poručivali već nekoliko noći sa ovih skupova, a to je da neće dozvoliti prekrajanje izborne volje koja se desila 30. avgusta 2020. godine.
Građani koji protestuju protiv formiranja manjinske vlade okupili su se na kotorskoj raskrsnici na Jadranskoj magistrali u blizini aerodroma Tivat.
Kratko su blokirali odvijanje saobraćaja. Skup je obezbeđivalo nekoliko desetina policajaca iz Tivta i Kotora, a okupilo se par stotina građana. Iza skupa stoji kako je rečeno, Organizacioni odbor narodnih protesta za celu Crnu Goru.
Građani su protestovali i u Beranama i Mojkovcu.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Protest u Podgorici, prisustvovao i deo ministara

Izvor: Danas, 23.Jan.2022, 19:26

U Podgorici se i večeras održava protest protiv najave "rušenja" aktuelne Vlade i mogućeg formiranja manjinske Vlade, prenose podgoričke Vijesti.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.