Crna Gora izručila Hrvatskoj Srbina iz Kostajnice

Izvor: S media, 26.Avg.2010, 15:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Crna Gora izručila Hrvatskoj Srbina iz Kostajnice

Crna Gora je Hrvatskoj izručila Srbina iz Hrvatske Kostajnice Marina Krivošića (45) koji je uhapšen 5. juna ove godine na osnovu poternice zagrebačkog Biroa interpola, saopštio je danas Dokumentaciono informativni centar Veritas.

U saopštenju se navodi da je Krivošić izručen juče, a da je uhapšen na graničnom prelazu izmedju Trenjina i Herceg Novog, kada je sa srpskim pasošem ulazio u Crnu Goru iz Republike Srpske.

Protiv Krivošića i još 14 lica >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << Županijski sud u Sisku je 14. decembra 2006. godine otvorio istragu zbog krivičnog dela ratnog zločina protiv civilnog stanovništva.

Krivošić i ostali se sumnjiče se da su kao pripadnici srpskih paravojnih jedinica u oktobru 1991. godine na obali Une u selu Baćin, sa ciljem etničkog čišćenja Hrvata sa područja Hrvatske Dubice, Cerovljana i Baćina, vatrenim oružjem ubili najmanje 56 civila.

Vetiras je saopštio da je do sada iz tog istražnog predmeta prilikom ulaska u Hrvatsku već uhapšeno četvoro ljudi, koji su u medjuvremenu pušteni.

Krivošić je treći uhapšeni Srbin iz Hrvatske na području Crne Gore po poternicama koje je raspisala Hrvatska za ratne zločine, a na osnovu medjunarodnih poternica Biroa Interpola u Zagrebu širom sveta uhapšeno je 105 Srba, od kojih je njih 28 izručeno.

Za njih 13 postupak je obustavljen ili je optužba odbijena, uglavnom nakon prekvalifikacije dela ratnog zločina u oružanu pobunu, čime gube pravo na obeštećenje za vreme provedeno u privoru, naveo je Veritas.

(Beta)

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Crna Gora izručila Srbina Hrvatskoj

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Avg.2010

BEOGRAD -..Crna Gora je iz ekstradicionog pritvora Hrvatskoj izručila Srbina iz Kostajnice Marina Krivošića (45), protiv koga se u Sisku vodi istraga zbog sumnje da je počinio ratne zločine, saopštio je danas Dokumentaciono-informacioni centar Veritas...Krivošića, državljanina Srbije, uhapsila...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Crna Gora izručila Krivošića Hrvatskoj

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 26.Avg.2010

Crna Gora izručila je Hrvatskoj Srbina iz Hrvatske Kostajnice Marina Krivošića (45) po potjernici zagrebačke kancelarije Interpola zbog sumnje da je počinio ratni zločin protiv civila 1991. godine na obali Une u selu Baćin, saopštio je danas Informaciono-dokumentacioni centar ''Veritas''. Crnogorska...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Osumnjičen za etničko čišćenje

Izvor: Danas, 26.Avg.2010

Crna Gora je Hrvatskoj izručila Srbina iz Hrvatske Kostajnice Marina Krivošića (45) koji je uhapšen 5. juna ove godine na osnovu poternice zagrebačkog Biroa Interpola, saopštio je juče Dokumentaciono informativni centar Veritas.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.