Crna Gora:Poslaniku opozicije sedam meseci zatvora

Izvor: Mondo, 18.Okt.2017, 12:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Crna Gora:Poslaniku opozicije sedam meseci zatvora

Poslanik crnogorskog opozicionog Demokratskog fronta Milan Knežević osuđen je na sedam meseci zatvora jer je 17. oktobra 2015. godine fizički nasrnuo na policajca Miljana Markovića ispred skupštine u Podgorici.

Foto: MONDO

Ukoliko ova presuda postane pravosnažna, Knežević više neće moći da bude poslanik u Skupštini Crne Gore.

Presudu je odmah nakon završnih reči izrekao sudija podgoričkog Osnovnog suda Goran Đuković koji je obrazlažući >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << presudu rekao da je Kneževiću otežavajuća okolnost to što je poslanik, a olakšavajuća što nije ranije osuđivan.

Knežević se tereti da je počinio krivično delo napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti, za koje je zaprećena kazna od šest meseci do pet godina zatvora.

Poslanik udarao i hvatao za vrat policajca (VIDEO)

Prema optužnici, on je prilikom uklanjanja bine i šatora DF-a ispred parlamenta, fizički nasrnuo na policajca.

Knežević je pred sudom na ranijim ročištima kazao da se branio od, kako je rekao, protivzakonitog postupanja policije i da je ponosan na sve što je uradio tog dana.

Policajac, međutim, iako je ranije priznao da se smejao dok ga je Knežević gurao, tvrdio je da se tada osećao ugroženo. Dodao je i da je Knežević nasrnuo na njega kada je počelo uklanjanje šatora, te da je nastavio i pored upozorenja da to ne radi.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Funkcioner Demokratskog fronta osuđen na zatvorsku kaznu

Izvor: B92, 18.Okt.2017

Podgorica -- Poslanik opozicionog Demokratskog fronta Milan Knežević osuđen je na sedam meseci zatvora jer je u oktobru 2015. fizički nasrnuo na policajca...Onjenapao policajca Miljana Markovića i to ispred Skupštine Crne Gore u Podgorici...Knežević je bio optužen za napad na službeno lice...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.