Bivši kralj kriptovaluta uhapšen u Crnoj Gori

Izvor: VOA, 23.Mar.2023, 16:38

Bivši "kralj kriptovaluta" uhapšen u Crnoj Gori

Ministar unutrašnjih poslova Crne Gore Filip Adžić saopštio je da je crnogorska policija uhapsila propalog “kralja kritovaluta”, južnokorejskog državljanina Do Kvona, koga potražuju SAD, Južna Koreja i Singapur. Crnogrska policija lišila je slobode lice za koje se sumnja da je jedan od najtraženijih bjegunaca, južnokorejski državljanin Do Kvon, suosnivač i izvršni direktor Teraform Labs sa sjedištem u Singapuru”, napisao je Adžić na Tviteru. Prema navodima crnogorskog ministra, nekadašnji “kralj kriptovaluta” koji stoji iza gubitaka većih od 40 milijardi dolara, lišen je slobode na podgoričkom aerodromu sa falsifikovanim dokumentima. “Istog potražuju Južna Koreja, SAD i Singapur”, naveo je Adžić i dodao da čekaju zvaničnu potvrdu identiteta. Kvonova TerraUSD i kriptovaluta Luna propali su u maju 2022, brišući tržišnu kapitalizaciju od gotovo 45 milijardi dolara u jednoj nedjelji i uzrokujući stotine milijardi gubitaka na većem kripto tržištu.  

Nastavak na VOA...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kralj kriptovaluta iz Južne Koreje uhapšen u Crnoj Gori

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 23.Mar.2023

Crnogorska policija je uhapsila, na podgoričkom aerodromu, državljanina Južne Koreje Do Kwon-a koji se sumnjiči da je izazvao više od 40 milijardi dolara gubitaka nastalih kolapsom kompanije koja je osnovala kriptovalutu Terra. Ministar unutrašnjih poslova Crne Gore Filip Adžić je na twitter...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Ko je „kralj kripta“ koji je navodno uhapšen u Podgorici: Do Kvon, čovek koji je izgubio 40 milijardi dolara i rekao da mu to ne smeta

Izvor: Danas, 23.Mar.2023

Južnokorejski tužioci smatrali su da se Do Kvon, poznat i kao "kralj kriptovaluta" krije u Srbiji. Iz tog razloga, vlasti Južne Koreje tražile su saradnju od Vlade Srbije da vrati Kvona. Ipak, mediji sada pišu da je uhapšen u Podgorici.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta VOA. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta VOA. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.