Izvor: RTS, 27.Apr.2021, 07:14

Bivši crnogorski ministar pušten da se brani sa slobode

Nekadašnji crnogorski ministar ekonomije Branko Vujović pušten je da se brani sa slobode, nakon što je saslušan u Specijalnom državnom tužilaštvu.
Vujović je priveden juče po nalogu Specijalnog tužilaštva u u slučaju državnih garancija za kredite Kombinata aluminijuma Podgorica (KAP), uz još nekoliko osoba.
SDT nije tražilo zadržavanje, jer su tokom izviđaja prikupili sve dokaze.
Vujović je bio ministar ekonomije 2009. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << i 2010. godine, u periodu kada su izdavane garancije za KAP.
Osim za Vujovića, specijalna tužiteljka Lidija Vukčević izdala je nalog za privođenje i za Dragana Kujovića, Refika Bojadžića, Darka Konjevića, Zorana Martinovića, Gorana Nikolića, Damira Rašketića, Mitra Bajčete, Sonje Baćović, Blagoja Miketića, Irene Bokun i Vukice Perović.
U zgradu Specijalnog državnog tužilaštva juče su privedene i dve ženske osobe, koje su, prema saznanjima "Vijesti", predstavnice komisije. "Vijesti" su ranije najavile da se očekuju hapšenja u slučaju garancija za Kombinat aluminijuma Podgorica.
 
 
 

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

SASLUŠAN PA PUŠTEN KUĆI: Bivši crnogorski ministar pušten da se brani sa slobode

Izvor: Kurir, 27.Apr.2021

Nekadašnji crnogorski ministar ekonomije Branko Vujović pušten je da se brani sa slobode, nakon što je saslušan u Specijalnom državnom tužilaštvu.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.