Amfilohije: Poštovaćemo sve mere vlasti o odstojanju

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 10.Maj.2020, 20:33

Amfilohije: Poštovaćemo sve mere vlasti o odstojanju

Mitropolit crnogorsko-primorski Srpske pravoslavne crkve Amfilohije izjavio je da će Mitropolija ispoštovati sve mere Vlade Crne Gore u vezi sa pandemijom korona virusa, ali je zamolio građane, vernike i sve predstavnike vlasti i policije da sutra i prekosutra zajednički ispoštuju Svetog Vasilija Ostroškog.

"Ispoštovaćemo ono što se traži od nas, mere naših lekara o odstojanju prilikom dolaska naroda u manastir, ali u isto vreme, da svi zajedno, i ova naša policija i >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << njen direktor gospodin Veljović i predsednik, da sutra i prekosutra ispoštujemo Svetog Vasilija koji nas sve leči", rekao je Amfilohije na internet litiji u manastiru Ostrog.

Crnogorska policija blokirala prilaz Ostrogu

Crnogorska policija večeras nije dozvoljavala vernicima da priđu manastiru Ostrog. Kako javlja portal IN4S, policija ne dozvoljava vernicima koji idu peške ka manastiru Ostrog da prođu.

Policijska vozila su postavljena blizu Danilovgrada, na skretanju ka manastiru Ždrebaonik.

Portal još navodi, pozivajući se na izjave vernika sa lica mesta, da policija nije navela iz kog razloga im ne dozvoljava da prođu.

IN4S dodaje i da su ranije danas pripadnici crnogorske policije fotografisali manastir Ostrog i portu.

Mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije izjavio je u subotu da očekuje da će hiljade ljudi 12. maja doći u manastir Ostrog, kao što su to činili i ranije na Dan svetog Vasilija Ostroškog.

On je rekao da će 12. maja služiti liturgiju u manastiru Ostrog.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.