Amerika blokira prodaju izraelskih aviona Hrvatskoj?

Izvor: Večernje novosti, 07.Dec.2018, 10:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Amerika blokira prodaju izraelskih aviona Hrvatskoj?

Trampova administracija navodno je "besna" jer su Izraelci unapredili stare avione modernom izraelskom tehnologijom kako bi nagovorali Hrvatsku da kupi njihove avione ZAGREB - Američka administracija predsednika Donalda Trampa protiv je prodaje 12 izraelskih vojnih aviona F-16 Hrvatskoj, piše portal Aksios koji tvrdi da su informaciju dobili od izraelskih zvaničnika, a prenosi "Jutarnji list". Trampova administracija navodno je "besna" jer su Izraelci unapredili stare avione >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << modernom izraelskom tehnologijom kako bi nagovorali Hrvatsku da kupi njihove avione. Amerikanci tvrde da Izrael nije smeo da prodaje avione bez njihovog pristanka, a pogotovo ne na konkursu na kojem su se i oni prijavili. PROČITAJTE JOŠ - Netanjahu: Prodaja aviona jača veze s Hrvatskom Tako je prodaja vredna 500 miliona dolara dovedena u pitanje, jer američki zvaničnici tvrde da je Izrael bio neiskren i pokušao da zaradi na račun SAD-a.

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

Šta Amerika zahtijeva od Izraela kako bi "dozvolila" prodaju aviona Hrvatskoj?

Izvor: Nezavisne Novine, 07.Dec.2018

ZAGREB - Američki ambasador u Hrvatskoj Robert Kohorst, u vezi s problemom oko prodaje modifikovanih izraelskih aviona F-16 Hrvatskoj, izjavio je da Izrael mora da prihvati zadane tehničke uslove kako bi američka strana pristala na prodaju 12 borbenih aviona, rekavši da se tu radi o tome ko ..

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.