Kolač u tegli s bananom

Izvor: Prva.rs, 12.Jan.2016, 15:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kolač u tegli s bananom

Sastojci:
Fil:
1 kašika želatina
2 jaja
10 žumanaca
3/4 šoljice šećera u prahu
2 šoljice slatke pavlake
štapić od vanile
2 šoljice pasiranih banana
1 kašika limunovog soka
Parfe:
1 slatka pavlaka
2 kašike šećera
2 kašike burbona
3 zrele banane
2 kašike jogurta
1 kašika limunovog soka
30 do 40 kolačića sa ukusom vanile
Priprema: >> Pročitaj celu vest na sajtu Prva.rs <<
Za fil: sipajte četvrtinu šolje vode u plitak sud, ubacite želatin i sačekajte 10 minuta.
U činiji pomešajte jaja, žumanca, polovinu šećera. Potom u dubljem tiganju, pomešajte slatku pavlaku, vanilu, preostali šećer i prstohvat soli. Kuvajte na srednjoj vatri između pet i sedam minuta, sve dok se masa ne zgusne.
Postepeno dodajte trećinu tople mase u masu od jaja. Potom vratite dobijenu masu nazad u tiganj i kuvajte između 8 i 10 minuta, mešajte drvenom varjačom – sklonite sa vatre i dodajte želatin, pire od banane i limunov sok. Prespite u staklene činijice. Rashladite najmanje 3 sata pre serviranja.
Da biste napravili parfe mikserom umutite slatku pavlaku, šećer i burbon. U drugoj činiji pomešajte komadiće banane, burbon i limunov sok. Potom u teglu stavite red fila, pa kolačiće, potom komadiće banane i ponovite postupak dok ne napunite tegle. Ostatak kolačiča i banana iskoristite za dekoraciju.
Izvor: CDM.me

Nastavak na Prva.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Prva.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Prva.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.