Izvor: Luftika.rs, 04.Jan.2024, 17:07

Vlada Srbije preporučila da 8. januar bude neradni dan

Vlada Srbije je na današnjoj sednici usvojila zaključak kojim se preporučuje poslodavcima da zaposlenima omoguće da ne rade na drugi dan Božića, 8. januara.
Poslodavcima se preporučuje i da zaposlenima koji 8. januara rade obezbede prava koja pripadaju zaposlenom za rad na dan praznika koji je neradan dan, saopšteno je iz Vlade.
Ova preporuka je doneta na inicijativu predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
– Videćemo može li Vlada Srbije da donese takvu odluku i da dan >> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs << posle Božića, odnosno 8. januar bude neradni dan. Ionako tada niko ne radi. Ostaje da vidimo da li možemo to zakonski da formalizujemo i kako da tu odluku izvedemo – rekao je Vučić pre nekliko dana na televiziji Prva.
Inicijativu o praznovanju 8. januara pokrenuo je portal Sputnjik tekstom „Nešto uradite odmah: Drugi dan Božića u Srbiji mora da bude neradan i – tačka“, u kojem tvrdi da je „potpuno neverovatno da je ponedeljak, prvi dan posle Božića i dan Sabora presvete Bogorodice – radni dan u pravoslavnoj zemlji Srbiji“.
Kalendar neradnih dana za 2024, već se radujemo spajanju 1. maja i Uskrsa
Izvor: 021.rs.

Nastavak na Luftika.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vlada preporučila poslodavcima da 8. januar bude neradan dan

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 04.Jan.2024

Vlada Srbije je, na inicijativu predsednika Srbije Aleksandra Vučića, usvojila na današnjoj sednici zaključak kojim se preporučuje poslodavcima u Srbiji da zaposlenima omoguće da ne rade na drugi dan Božića 8. januara, saznaje Politika.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Preporuka: Drugi dan Božića ipak neradni dan

Izvor: JuznaSrbija.info, 04.Jan.2024

Vlada Republike Srbije usvojila je na današnjoj sednici, na inicijativu predsednika Srbije Aleksandra Vučića, zaključak kojim se preporučuje poslodavcima u našoj zemlji da zaposlenima omoguće da ne rade na drugi dan Božića ‒ 8. januara 2024. godine...Istim zaključkom preporučuje se poslodavcima da zaposlenima koji 8. januara rade, obezbede prava koja pripadaju zaposlenom za rad na dan praznika koji je neradan dan.

Nastavak na JuznaSrbija.info...

Šta znači preporuka Vlade da 8. januar bude NERADAN i kako će vam biti plaćeno ako radite tog dana?

Izvor: SrbijaDanas.com, 04.Jan.2024

Zaključak Vlade Srbije kojim se preporučuje poslodavcima da zaposlenima omoguće da ne rade na drugi dan Božića 8. januara, a da oni koji budu na radnom mestu dobiju uvećanu dnevnicu, donet na inicijativu predsednika Aleksandra Vučića - nije obavezujući...S obzirom na to da je Vlada Srbije u...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.