Sporne kašice za bebe se više ne proizvode

Izvor: Mondo, 12.Nov.2016, 12:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sporne kašice za bebe se više ne proizvode

Kompanija "Swisslion Takovo" obustavila je proizvodnju u fabrici dečje hrane "Juvitana" u Inđiji i navela da, ukoliko se dokaže nalaz Ministarstva da su njihove kašice za bebe i sokovi opasni po zdravlje, fabrika će biti izmeštena.

Foto: Instagram/jelenadjokovicndf

  Po nalogu predsednika Poslovnog sistema ''Swisslion Takovo'', Rodoljuba Draškovića, obustavljena je proizvodnja u fabrici dečje hrane "Juvitana" u Inđiji.

Svi zaposleni su od danas >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << na prinudnom odmoru, a zabrana proizvodnje trajaće dok se ne ispita zdravstvena ispravnost sirovina i gotovih proizvoda, koji se nalaze na lageru u fabrici.

Ministarstvo zdravlja je saopštilo da bi sedam vrsta dečjih kašica i sokova Juvitana mogli da predstavljaju opasnost po zdravlje dece jer je u njima pronađen povećan sadržaj određenih vrsta pesticida.

Više o tome u ovoj vesti:

Roditelji, OPREZ: Ove kašice za bebe su opasne

Sprovodi se nalog predsednika Poslovnog sistema ''Swisslion Takovo'' da se sve sirovine i gotovi proizvodi ponovo uzorkuju i da se iste dostave akreditovanim laboratorijama radi utvrđivanja činjeničnog stanja.

Obaveza Kompanije ''Takovo'' jeste da uništi zalihe sirovina i gotovih proizvoda, ukoliko se dokaže da su

zdravstveno neispravne.

Ukoliko se dokaže nalaz Ministarstva zdravlja Republike Srbije, fabrika dečje hrane "Juvitana" biće trajno zatvorena, naveli su i dodali da će fabrika biti izmeštena "tamo gde će se na trzištu obezbediti sirovine zdravstveno ispravne za proizvodnju dečje hrane".

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"Juvitana" obustavila proizvodnju, radnici na prinudnom odmoru

Izvor: Radio 021, 12.Nov.2016

Kompanija "Svislajon Takovo" (Swisslion Takovo) obustavila je proizvodnju u fabrici dečje hrane "Juvitana" u Inđiji i u saopštenju navela da će, ukoliko se dokaže nalaz Ministarstva da su njihove kašice za bebe i sokovi opasni po zdravlje, fabrika biti izmeštena na drugo mesto, gde se "mogu naći...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.