STADA preuzela 15 brendova kompanije GlaxoSmithKline

Izvor: Advertiser-Serbia.com, 25.Feb.2020, 14:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

STADA preuzela 15 brendova kompanije GlaxoSmithKline

STADA AG u okviru koje posluje Hemofarm, značajno širi svoje globalno poslovanje u domenu lekova i preparata bez recepta (OTC) kupovinom portfolija renomiranih brendova kompanije GlaxoSmithKline (GSK) koji su prisutni u brojnim evropskim državama, između ostalih i u Srbiji.

Ova transakcija podrazumeva preuzimanje 15 brendova uključujući Venoruton – za lečenje bolesti vena, Coldrex – za lečenje simptoma prehlade, Cetebe- vitamin C dodatak ishrani, Mebucaine – paleta proizvoda >> Pročitaj celu vest na sajtu Advertiser-Serbia.com << protiv zapaljenja grla i Tavegyl- antialergjiski brend. Samo ovih pet brendova čini nešto više od polovine ukupnog prometa proizvoda koji su predmet akvizicije.

Štada je važan evropski igrač sa jakim prisustvom na mnogim tržištima i kao takva sve poželjniji partner u segmentima generike i zdravstvenih proizvoda široke potrošnje. Brendovi koje smo kupili i tržišta na kojima su oni prisutni, dobro su usklađeni sa Štadinom geografskom strategijom i našim ključnim aktivnostima”, kaže Peter Goldšmit, generalni direktor Štade. „Ova kupovina će nam omogućiti da se dodatno razvijamo uz postojeći snažan rast koji već beležimo u generičkom poslovanju. Verujemo da će, pod našim vođstvom, ovi brendovi biti osveženi i da će dodatno jačati“, dodaje Goldšmit.

Oduševljeni smo time da u Štadin portfolio dolazi 15 brendova sa snažnim lokalnim nasleđem, kao što su Venoruton, Coldrex i Cetebe”, napominje Štefen Vagner, rukovodilac Štade odgovoran za Evropu. „Ovo je idealna transakcija za obe strane.”

Sa geografskog aspekta, proizvodi GSK-ovog portfolija koji je Štada kupila, prodaju se u mnogim zemljama, a samo u Nemačkoj, Rusiji, Poljskoj i Španiji oni čine više od desetine prometa portfolija. Takođe, Francuska, Mađarska, Italija, Portugalija, Srbija i Švajcarska su među prvih 10 zemalja po prodaji ovog portfolija, čime dodatno unapređuju Štadinu poziciju kao istinskog panevropskog igrača u segmentu zdravstvenih proizvoda široke potrošnje.

Ova transakcija podleže uobičajenim uslovima i njeno zatvaranje se očekuje udrugom kvartalu 2020. Nikakvi finansijski detalji ugovora o kupovini imovine u pogledu potpunih prava, uključujući dozvole za stavljanje u promet, neće se objavljivati.

O kompaniji STADA Arzneimittel AG

STADA Arzneimittel AG je kompanija sa sedištem u Bad Vilbelu, Nemačka. Grupa sledi strategiju baziranu na dva stuba koju čine generički proizvodi, uključujući farmaceutske specijalitete, i zdravstveni proizvodi široke potrošnje koji se izdaju bez recepta. Na globalnom nivou, STADA Arzneimittel AG prodaje svoje proizvode u oko 120 zemalja. U poslovnoj 2018. godini, STADA je ostvarila korigovanu prodaju Grupe od 2.330,8 miliona evra i korigovanu dobit pre kamate, poreza i amortizacije (EBITDA) od 503,5 miliona evra. Na dan 31. decembra 2018. godine, STADA je imala 10.416 zaposlenih širom sveta.

Nastavak na Advertiser-Serbia.com...






Povezane vesti

Štada preuzela 15 brendova kompanije GlaxoSmithKline

Izvor: NoviMagazin.rs, 25.Feb.2020

Štada AG u okviru koje posluje Hemofarm, značajno širi svoje globalno poslovanje u domenu lekova i preparata bez recepta (OTC) kupovinom portfolija renomiranih brendova kompanije GlaxoSmithKline (GSK) koji su prisutni u brojnim evropskim državama, između ostalih i u Srbiji...Ova transakcija podrazumeva...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Advertiser-Serbia.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Advertiser-Serbia.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.